Már fogja a serleg egyik fülét a Viborg

Vágólapra másolva!
2010.05.08. 17:54
null
Puscasuék és a Valcea legyőzéséhez a viborgi román, Varzaru is jó teljesítménnyel járult hozzá <br />
Címkék
A d&aacute;n Viborg hazai p&aacute;ly&aacute;n 28&ndash;21-re legyőzte a női k&eacute;zilabda Bajnokok Lig&aacute;ja d&ouml;ntőj&eacute;nek első m&eacute;rkőz&eacute;s&eacute;n a rom&aacute;n Oltchim Valce&aacute;t, &iacute;gy megnyugtat&oacute; előnyt szerzett a bukaresti visszav&aacute;g&oacute;ra, &eacute;s k&ouml;zel ker&uuml;lt ahhoz, hogy megv&eacute;dje c&iacute;m&eacute;t az elitlig&aacute;ban.

Bár mindkét Bajnokok Ligája-döntős csapatnak lehetett volna résztvevője, végül csak Kovacsicz Mónikának volt lehetősége arra, hogy pályára lépjen a fináléban, ugyanis Szűcs Gabriella Radu Voina edző döntése alapján nem is utazhatott el Dániába.

A két csapat már találkozott egymással az idényben, a középdöntőben a román együttes 33–26-os vereséget szenvedett Dániában, igaz, számára már tét nélküli mérkőzésen, hiszen addigra már csoportgyőztesként továbbjutott.

A Valcea Ionela Stanca vezetésével jobban kezdett a mérkőzésen, a Viborg a vendégek 7–5-ös vezetésénél szedte össze magát, stabilizálta valamelyest védekezését, amely mindkét oldalról elég halvány volt az első percekben.

Kristine Lunde-Borgersen első találatával vette vissza a vezetést a hazai csapat, amelyben nagy szerepe volt a másik Lunde testvérnek, a következő szezontól a már az ETO-t erősítő Katrinénak.

A második félidő elején ritmust váltott a dán bajnok, Bojana Popoviccsal szemben tehetetlenek voltak a román védők, az átlövő sorozatban lőtt góljaival a Viborg 20–13-ra meglépett.

A Valcea Cristina Neagu révén csökkentette a hátrányt, ám a zöld mezes hazaiak hamar új erőre kaptak, és ismét tetemesre növelték az előnyt, öt perccel a vége előtt már tíz góllal is vezettek (28–18), s csak magukat okolhatják, hogy az utolsó percek figyelmetlenségei miatt nem növelték a különbséget. A Viborg 28–21-re nyert, azaz hétgólos előnnyel várja a második mérkőzést.

A visszavágót egy hét múlva rendezik Bukarestben.

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Viborg (dán)–Oltchim Valcea (román) 28–21 (14–11)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik