Férfi kézi BL: 1500 km-t tekert, hogy Kölnben szurkolhasson a Veszprémnek

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2016.05.27. 09:52
null
A megérkezés pillanata: Boldi a dóm melletti szökőkútban
A veszprémi szurkolók már az elmúlt négyes döntők alkalmával is kitettek magukért, idén azonban akadt olyan társuk is, aki már tizennyolc nappal a május végi kézilabdás csúcsesemény előtt útnak indult. Lőrincz Balázs Boldizsár ugyanis kerékpáron tette meg a majdnem 1500 km hosszú távot, hogy aztán csütörtökön már örömmel emelhesse magasba a bringáját a dóm melletti szökőkútban.

Boldi már gyerekkora óta együtt él a veszprémi kézilabdával, mondhatni, egyidős a klubbal. Szabadidejében szívesen pattan bringára, mert a kerékpározás segít neki kikapcsolni. Mint megtudtuk, nem ez volt az első hosszabb túrája.

„2012-ben megcsináltam az El Caminót, 1673 km-t tettem meg, egészen Portóig – mondta Lőrincz Balázs Boldizsár a Nemzeti Sport Online-nak. – Ekkor tanultam meg, hogy az emelkedő nem az ellenségem."

Az egész csapat aláírta a Boldi által viselt mezt

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd

A kölni ötlet is egy ideje a fejében volt: „Tavaly már terveztem, hogy esetleg kerékpárral teszem meg az ide vezető utat, de nem volt rá elég időm. Idén már tudatosan úgy alakítottam az életemet, hogy beleférjen. Nekem ez egy olyan volt, mint egy nyaralás."

Boldi számára a legnehezebb az első nap volt, mert igazi felkészülés nélkül vágott bele a kalandba. Még őt is meglepte, mennyi helyről kapott biztatást, hányan követték a közösségi médiában az útját. Olyan is előfordult, hogy egy veszprémi szurkoló sietett a segítségére, amikor megfájdult a térde.

Tekerés jégesőben

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd

„Magyarország után szinte végig védett kerékpárúton haladtam. Tizennyolc napig tartott az út, ebből tizennégy napig tekertem, és összesen majdnem 1500 km-t tettem meg. A hosszú távú kerékpározást is szeretném népszerűsíteni ezzel a túrával. Vallom, hogy nincs benne semmi mágia, csak elhatározás kérdése. Sokan érdeklődtek már, és remélem, jövőre nem egyedül fogom megtenni a távot, hanem többen is csatlakoznak hozzám – akár csak egy-egy rövidebb szakaszra."

És hogy mit gondol a négyes döntőről?

„Azt várom, amit minden évben, hogy a Veszprém nyerje meg a Bajnokok Ligáját. Az águnkon szerintem vért izzadva, de továbbmegyünk a fináléba, amelyben nagyon szuper lenne a Kielcével találkozni. Lényegesen szimpatikusabb a lengyel tábor és a csapatuk, ha egy góllal nyernénk ellenük a döntőben, az lenne a legjobb forgatókönyv."

Az út vége és a megérkezés

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, FINAL FOUR (Köln, május 28–29.)
ELŐDÖNTŐ (május 28.)
Vive Tauron Kielce (lengyel)–PSG (francia)
15.15 – vezeti: Lars Geipel, Marcus Helbig (németek), Tv: Sport1
THW Kiel (német)–MKB-MVM VESZPRÉM 18.00 – vezeti: Öyvind Togstad, Rune Kristiansen (norvégok), Tv: Sport1, élőben az NSO-n

A HARMADIK HELYÉRT (május 29.)
az 1. elődöntő vesztese–a 2. elődöntő vesztese
15.15 – vezeti: Jonas Eliasson, Anton Pálsson (izlandiak), Tv: Sport1

DÖNTŐ (május 29.)
az 1. elődöntő győztese–a 2. elődöntő győztese
18.00 – vezeti: Óscar Raluy López, Ángel Sabroso Ramírez (spanyolok), Tv: Sport1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik