Leomlott a spanyol fal a váci csarnokban

Vágólapra másolva!
2010.11.12. 19:52
null
Herr Orsolya bravúrokkal járult hozzá csapata nyolcgólos<br />győzelméhez (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Címkék
A V&aacute;c női k&eacute;zilabdacsapata hazai p&aacute;ly&aacute;n 38&ndash;30-ra győz&ouml;tt a spanyol Elda Prestigio ellen az EHF-kup&aacute;ban a 16 k&ouml;z&eacute; jut&aacute;s&eacute;rt v&iacute;vott p&aacute;rharc első m&eacute;rkőz&eacute;s&eacute;n. A visszav&aacute;g&oacute;t holnap, szombaton j&aacute;tssza a k&eacute;t egy&uuml;ttes ugyancsak V&aacute;con.

A spanyol csapat az előző idényben a döntőig menetelt az EHF-kupában, most viszont jó esély van rá, hogy már a 32 között kiessen. Az első gólt ugyan a vendégek szerezték, ezt követően azonban a Vác jó védekezésének köszönhetően 6–2-re elhúzott.

Az első félidő közepén a magyar csapat teljesítménye kicsit visszaesett, ám ez az eredményben szerencsére nem nagyon mutatkozott meg. A szünet előtt ismét a váciak percei következtek, így 19–13-as előnnyel vonulhattak pihenőre.

A lelkes váci közönség a második játékrészben is számos hazai gólnak tapsolhatott, Tápai Szabina is belelendült, így tovább nőtt a két fél között a különbség. Újabb apróbb hullámvölgyet követően Herr Orsolya bravúrjai állították meg az Elda felzárkózását – a válogatott kapus már a sokadik hétméterest hárította a mérkőzés ezen szakaszában.

Az utolsó nyolc percben – csakúgy, mint a találkozón addigi részében – több elkapkodott támadást is vezettek a csapatok, ám a rohanásból jól jött ki a Vác, hiszen Kirsner Erika góljával végül nyolc góllal győzött, így óriási lépést tett a továbbjutás felé. A 16 közé holnap este juthat Németh András csapata, amely a visszavágót is hazai környezetben játszhatja.

NŐI EHF-KUPA 
3. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
SYMA VÁCI NKSE–BM ELDA PRESTIGIO (spanyol) 38–30 (19–13)
Vác, 600 néző. V: Baranowski, Lemanowicz (lengyelek)
VÁC: HERR O. – Baross 2, Borkowska 2, UHRAKOVÁ 6, TÓTH T. 10 (4), Temes 1, Kirsner 2. Cs: RÉDEI-SOÓS 6, TÁPAI SZ. 7, Fülöp, Klivinyi 2. Edző: Németh András
ELDA: Sanchez – BERENGUEL 4, Alonso 4, RODRIGUES 11 (2), Popovic 4, Faria 4, Amoros 1. Cs: Trigueros (kapus), Lopez 2, Barcia, Espinola, Segura. Edző: José Prades
Az eredmény alakulása. 9. p.: 6–2. 18. p.: 8–6. 23. p.: 13–8. 33. p.: 22–14. 44. p.: 29–20. 52. p.: 32–26. 55. p.: 35–26
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 5/2
MESTERMÉRLEG
Németh András: – A mérkőzés jelentős részében hagytuk, hogy a spanyolok akarata érvényesüljön, emiatt túl sok gólt kaptunk. Nagyon fontos, hogy a visszavágót úgy kezeljük, mintha döntetlenről indulnánk.
José Prades: – A vereségünket nagyban a kritikán aluli védekezésünk eredményezte. Sokkal jobb védőmunkával a visszavágón eredményesek lehetünk, és akár nyerhetünk is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik