Különleges nap Hajdúnánáson – megírtuk, hogy miért

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2020.06.21. 00:03
A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

• A Cegléd férfi kézilabdacsapata legutóbb a 2018–2019-es idényben szerepelt a legfelső osztályban, akkor a Mezőkövesddel vívott ádáz küzdelmet a bennmaradásért: csak egy gólon múlt a sorsa, de végül kiesett. Idén tavasszal három ponttal vezette a másodosztály Keleti csoportját, amikor márciusban beütött a koronavírus, és a Magyar Kézilabda-szövetség döntése nyomán nem volt feljutó. Csakhogy akadtak klubok, amelyek az új helyzetben nem vállalták az NB I-es szereplést, ilyen volt a Mezőkövesd is, ezzel megnyílt az út a Cegléd előtt, amely élni kíván a lehetőséggel.
• A Cegléd férfi kézilabdacsapata legutóbb
a 2018–2019-es idényben szerepelt a legfelső osztályban, akkor a Mezőkövesddel vívott ádáz küzdelmet a bennmaradásért: csak egy gólon múlt a sorsa, de végül kiesett. Idén tavasszal három ponttal vezette a másodosztály Keleti csoportját, amikor márciusban beütött a koronavírus, és a Magyar Kézilabda-szövetség döntése nyomán nem volt feljutó. Csakhogy akadtak klubok, amelyek az új helyzetben nem vállalták az NB I-es szereplést, ilyen volt a Mezőkövesd is, ezzel megnyílt az út a Cegléd előtt, amely élni kíván a lehetőséggel.

Az 55 éves görög Kosztasz Keramidasz lesz a következő idényben a VBW CEKK Cegléd NB I-es női kosárlabdacsapatának vezetőedzője. A tréner a lapunknak adott nyilatkozatban elmondta: a bajnokságban a legutóbbinál előkelőbb helyen zárnának, az Európa-kupában pedig a csoportból való továbbjutás lehet a cél. Keramidisz korábban javarészt görög kluboknál és a szövetség kötelékében trénerkedett, ez lesz a harmadik külföldi kalandja. Huszonöt éve edzősködik, a női és férfi kosárlabda minden szintjét megjárta, mindkét nem válogatottjánál dolgozott már.

• A gyorsaságimotoros-világbajnokság jogtulajdonosa, a Dorna nyolcéves megállapodást köt a magyar MotoGP-futam szervezésére, amivel együtt jár a Moto2 és Moto3 is, szóval, 2023-tól legalább 2030-ig részesei leszünk a vb-nek. A magyar pálya Hajdúnánás közelében épülhet fel, olyan izgalmas vonalvezetéssel, hogy várhatóan előzésekkel teli, látványos futamokat láthat majd a közönség. Ott voltunk a Hajdúnánáson szombaton megtartott sajtótájékoztatón, ahol részletek is elhangzottak a háttérmunkálatokkal, az új aszfaltcsíkkal kapcsolatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik