Krivokapicsra műtét vár, mélyvénás trombózisa van

Vágólapra másolva!
2010.04.13. 17:01
null
A Szeged a bajnoki hajrára, a válogatott a hétvégi tornára és a vb-pótselejtezőre is elvesztette a jobbátlövőt<br />(Fotó: Mirkó István, NS-archív)
A Pick-Szeged f&eacute;rfi k&eacute;zilabdacsapat&aacute;nak honlapj&aacute;n olvashat&oacute; t&aacute;j&eacute;koztat&aacute;s szerint a magyar v&aacute;logatottban is sz&aacute;m&iacute;t&aacute;sba vett Krivokapics Miloradnak nem szimpla s&eacute;r&uuml;l&eacute;se van &ndash; tegnap m&eacute;g arr&oacute;l nyilatkozott az &aacute;tl&ouml;vő, hogy a h&eacute;tv&eacute;gi kupad&ouml;ntőben megh&uacute;z&oacute;dott a combja &eacute;s a v&aacute;dlija is, emiatt v&aacute;r r&aacute; kisebb pihenő &eacute;s kihagy&aacute;s &ndash;, hanem amint azt a t&uuml;zetes orvosi vizsg&aacute;lat kider&iacute;tette: m&eacute;g műt&eacute;tre is sz&uuml;ks&eacute;ge van.

A szegediek honlapját az átlövőt megvizsgáló dr. Szabó István tájékoztatta a rossz hírről.

„Krivokapics Miloradot meg kell műteni, mélyvénás trombózisa van. Ez azt jelenti, hogy ebben az idényben már biztosan nem léphet pályára. Bővebb információval egyelőre még nem tudok szolgálni" – áll az orvos szűkszavú, ám igen lényegre törő tájékoztatásában.

„Magam is megilletődtem, amikor kiderült a baj – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Krivokapics. – Az orvosok azonban gyorsan megnyugtattak, hogy a sportpályafutásom szerencsére nincs veszélyben. Egyelőre itt maradok a szegedi klinikán. Legalább három napig teljes ágynyugalomban kell maradnom, vagyis fel sem kelhetek. A következő lépés egy újabb ultrahangos vizsgálat lesz, amelynek majd meg kell állapítania, hogy a vérrög miként viselkedik, elmozdul-e. A továbbiak aztán ennek a vizsgálatnak az eredményétől függenek."  

A válogatott a hétvégén a görög, a szlovák és a lengyel válogatott ellen játszik a Pannon-kupán. Mocsai Lajos, a csapat szakmai igazgatója és Csoknyai István szövetségi kapitány a PLER 21 éves átlövéjét, Balogh Zsoltot hívta be Krivokapics helyére, akire így viszont nemcsak a hétvégén, hanem a júniusi, Szlovénia elleni vb-pótselejtezőn sem számíthatnak a szakemberek.

A Pick-Szeged a bajnoki elődöntőben az első mérkőzését már lejátszotta, akkor hazai pályán 27–26-ra nyert a Tatabánya ellen. A folytatásban – a párharc az egyik csapat második győzelméig tart – már egyik kulcsembere nélkül kell helyt állnia, és Krivokapics pótlását nem lesz egyszerű megoldani házon belül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik