Könnyed győzelem Románia ellen - már a vb jegyében

Vágólapra másolva!
2012.12.29. 13:20
null
Harsányi Gergely a csapatkapitányi karszalag mellett remek játékával is kitűnt (Fotó: Szabó Miklós)
A magyar férfi kézilabda-válogatott Balatonfüreden 33–27-re legyőzte Romániát felkészülési mérkőzésen. A spanyolországi világbajnokságra készülő nemzeti csapat kis időszakot leszámítva uralta az összecsapást, és magabiztosan győzött.

A közvetlen világbajnoki felkészülés első mérkőzésén Románia volt az ellenfél a mieink számára, amely egy nappal korábban 29–23-as vereséget szenvedett Szerbiától. Mocsai Lajos szövetségi kapitány nem számíthatott Császár Gáborra, aki kisebb hátműtéte miatt nem vállalhatta a játékot, ugyanakkor rajta kívül sokat forgatta csapatát válogatottunk szakmai irányítója.

Magyar vezetéssel kezdődött a találkozó, ám aztán némi bizonytalankodás után a románok átvették a kezdeményezést, és 4–3-nál akár jobban is megléphettek volna, ha nincs Mikler Roland, aki bravúrjaival stabilitást adott a csapatnak, és ziccereket is hárított.

A védelem megnyitása után a mieink visszavették a vezetést, a csapatkapitánnyá avanzsáló Harsányi Gergely kettőzött erővel küzdött, és a kapu előtt is rendre pontosan célzott. Nagy László gólja azonban 9–8-nál továbbra is azt jelentette, hogy csak eggyel megy a szép számmal megjelent füredi közönség előtt a hazai csapat, az első félidő vége azonban jól sikerült.

Nagy Kornél is jól játszott, Iváncsik Gergő többször helyzetbe tudott kerülni, a gyors lerohanások és két román kiállítás után a szünetben már egészen meggyőző volt a különbség (16–11).

A második félidő elejét a friss emberekkel megnyomta a magyar csapat, és ezzel gyakorlatilag el is döntötte az összecsapást (19–11). A karmesteri pálca mellett a góllövés felelősségét is magára vállaló Lékai Máté remekül találta meg a réseket és mozgatta társait a román fal előtt, de Szöllősi Szabolcs, Vadkerti Attila és Krivokapics Milorad is jól szállt be a mérkőzésbe.

A védekezésben ugyan akadtak figyelmetlenségek, és igazság szerint a Miklert váltó Liszkai Szilveszter sem sokat találkozott a labdával, aminek következtében a vendégek Alexandru Simicu vezérletével tartani tudták az öt-hat gólos hátrányt, de a magyar győzelem egy pillanatig sem volt veszélyben. Magyarország 33–27-re legyőzte Romániát.

VAN MÉG MIT JAVÍTANUNK, EZ A VB-RE NEM ELÉG - IVÁNCSIK GERGŐ

FÉRFI KÉZILABDA
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, BALATONFÜRED
MAGYARORSZÁG–ROMÁNIA 33–27 (16–11)
Balatonfüred, 700 néző. Vezette: Oláh, Bonifert
MAGYARORSZÁG: MIKLER – HARSÁNYI G. 6 (2), Nagy L. 1, Zubai 2, LÉKAI 5, NAGY K. 5, Vadkerti A. 2. Csere: Liszkai (kapus), Szöllősi Sz. 1, MOCSAI 3, IVÁNCSIK G. 4, KRIVOKAPICS 2, Grebenár 2, Schuch, Ancsin.
ROMÁNIA: CIOBANU – Sadoveac 2, Ghita 2, Fenici 3, Novanc 1, SIMICU 8, DOSPINESCU 4. Csere: Marocico (kapus), Grasu, Tálas, Iancu 1, Campan 1, Ramba, FLOREA 4 (2), Rotaru 1.
Az eredmény alakulása. 10. p.: 3–4. 12. p.: 5–4. 20. p.: 11–8. 33. p.: 19–12. 55. p.: 31–23
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2
Pénteki eredmény: Szerbia–Románia 29–23 (11–12)
Az állás: 1. Magyarország 2 pont (33–27, 1 mérk.), 2. Szerbia 2 (29–23, 1), 3. Románia 0 (2)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik