Kiütésnek indult, de „csak” héttel nyert a Veszprém

Vágólapra másolva!
2011.05.03. 17:52
null
A szegediek nem voltak képesek feltartóztatni a Veszprémet (Fotó: Korponai Tamás)
Címkék
Az MKB Veszprém hazai pályán 33–26-ra nyert a Pick-Szeged ellen a férfi kézilabda NB I döntőjének első mérkőzésén, így 1–0-ra vezet az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban. Az első félidőben nagyon gyenge produkciót nyújtottak a vendégek, akik a második játékrész elején is még 11 gólos hátrányban voltak. Ezt követően azonban felzárkóztak négy gólra, és bár ennél többre nem futotta erejükből, ezúttal elkerülték a kiütéses vereséget.

Az alapszakaszban a szinte teljesen átalakult Pick hazai pályán nagyon jól tartotta magát, csak egy góllal, 36–35-re kapott ki, tavasszal viszont közel sem volt ilyen szoros a két csapat összecsapása, 40–23-as veszprémi siker született.

Az MKB játékosai már a kezdés előtt aranyérmet kaptak, ugyanis megnyerték a Barátság-kupát a Szeged és a Tatran Presov előtt.

Sulic védekezésének nyomát Butenko az állán (is) viselte
Sulic védekezésének nyomát Butenko az állán (is) viselte

Mirsad Terzic lőtte a találkozó első gólját, amire Törő Szabolcs válaszolhatott volna, ám hétméteresét Dejan Perics kivédte. A szerb kapust végül Maxim Butenko avatta fel, majd – Laluska Balázs találatát követően – emberelőnyben Frantisek Sulc már nem hibázott büntetőből. 2–2

A Veszprém az első emberelőnyét maximálisan kihasználta – többek között a két labdát is eladó szegedi jobbátlövőknek köszönhetően –, egymás után születtek az indításból lőtt gólok, így a 10. percben már 7–2 volt a hazaiak javára.

A hosszú szegedi gólcsendet Lékai Máté átlövésből törte meg, ez azonban nem hozott nagy változást, Császár Gábor és Eklemovics Nikola volt eredményes egy percen belül. A Veszprém szinte az összes támadását góllal fejezte be, a vendégek viszont nem nagyon találták a rést az ellenfél védőfalán, vagy ha mégis, akkor Periccsel találták szembe magukat.

Mikler Rolandot a 16. percben – Terzic újabb sikeres hetese után – Skaliczki László lehívta a pályáról, és Tatai Pétert küldte a helyére, 13–5-nél pedig időt kért.

Ezt követően Lékai és Sulc is betalált – előbbi kétszer is –, védekezésben azonban továbbra is több mint sebezhető volt a Pick. Pedig Pérez Carlos és Marko Vujin sem vállalhatta a játékot, a Veszprém szerb átlövője húzódás miatt hiányzott.

Terzic továbbra is kíméletlen végrehajtónak bizonyult a hétmétereseknél, Iváncsik Tamás góljánál pedig már a 24. percben megvolt a közte tíz. 18–8

Három perccel az első félidő vége előtt Mocsai Lajos is kikérte idejét, nyilvánvalóan nem az elégedetlenség miatt tett így, 19–9-nél. A csapatok 21–12-es állással térhettek pihenőre.

Mindenki elérte a célját
A Szegedet nem verték agyon, a Veszprém simán nyert. Csak a hangulat hiányzott. Elemez a Hatosfal.

Nagy változás a szünet után sem történt, Terzic emberhátrányban, majd már azonos létszámban is betalált, a szegedi kapuba Mikler állt vissza. Ennek ellenére feljöhetett volna nyolc gólra is a Tisza-parti gárda, ám ehelyett a 38. percben ismét 11 volt a két fél között. 25–14

Butenko azon kevés vendégjátékosok egyike, aki dicsérhető volt valamelyest, bekötött állal (Sulic csapott oda neki még a meccs elején) is bátran vállalkozott, és a legtöbbször sikerrel. Két gólja között Sulc, Stranovsky, Törő és Zubai is bevette Perics kapuját, így pillanatok alatt mínusz ötre jött fel a Szeged. 25–20

Dusan Beocsanin akár még jobban lefaraghatott volna csapata hátrányából, de ziccerét Perics lábbal védte, Sulic viszont nem hibázott, így 25–21 helyett 26–20 lett.

Kisebb hullámvölgy után ismét a Pick percei következtek, ekkor már négyre jöttek fel a vendégek (27–23), de egy újabb labdaeladás után megint meglépett a Veszprém. 29–23

Sulc egyik ujjperce kiugrott, ezért őt egy időre biztosan elveszítette csapata, amelyet közben Mikler próbált meccsben tartani – Gulyás Péter ziccerét kivédve.

Az egyik oldalon Iváncsik Gergő és Terzic lőtt gólt, míg a másikon Butenko és Lékai, Mocsai Lajos 31–26-nál időt kér az 56. percben.

Nagy fordulat ezután már nem állt be a játékba, a vége 33–26 lett aVeszprémnek. Folytatás vasárnap, Szegeden.

FÉRFI KÉZILABDA NB I
DÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
MKB VESZPRÉM–PICK-SZEGED 33–26 (21–12)
Veszprém, 3500 néző. V: Herczeg, Südi
VESZPRÉM: PERICS – Iváncsik T. 3, Laluska 2, Császár 3, SULIC 5, TERZIC 9 (4), IVÁNCSIK G. 5. Csere: LUSNYIKOV, Eklemovics 1, Vilovszki 2, Nagy K. 2, Gulyás 1
SZEGED: Mikler – Stranovsky 1, BUTENKO 6, Herbert, Zubai 3, Beocsanin, Törő 3. Csere: Tatai (kapus), LÉKAI 5, SULC 7 (3), Nagy N., Baláz 1, Bajorhegyi
Az eredmény alakulása. 8. p.: 5–2. 25. p.: 19–8. 45. p.: 25–20. 49. p.: 27–23. 55. p.: 30–25
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 4/3
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Veszprém javára
MESTERMÉRLEG
MOCSAI LAJOS, a Veszprém edzője: – A második félidőben mutatott játékunknak nem örültem, mert a rendezetlen védelemmel szemben nem voltunk kellően hatékonyak, sok labdát eladtunk. Vujin és Pérez vasárnap remélhetőleg pályára léphet Szegeden.
SKALICZKI LÁSZLÓ, a Szeged edzője: – Nehezen tudtuk áttörni a veszprémiek erőszakos védekezését az első félidőben, Periccsel szemben pedig elbizonytalanodtak az átlövőink. A szünet után bátrabban, fegyelmezettebben játszottunk, ez biztató vasárnapra.

 

kerdes=Ön szerint melyik férfi kézilabdacsapat nyeri meg a 2010–2011-es élvonalbeli bajnokságot?|opcio1=MKB Veszprém|opcio2=Pick-Szeged|fake_gomb_latszik=nem|
neon_cikkertekelo_szavazas
neon_cikkertekelo_szavazas
mceBlockPasteEnd
FÉRFI KÉZILABDA NB I, BUDAPEST BANK LIGA, DÖNTŐ
(A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart.)
MKB VESZPRÉM (1.)PICK-SZEGED (2.), AZ ÁLLÁS: 10
MKB Veszprém–Pick-Szeged 33–26
Pick-Szeged–MKB Veszprém május 8.
MKB Veszprém–Pick-Szeged május 22.
Pick-Szeged–MKB Veszprém (ha szükséges) május 25.
MKB Veszprém–Pick-Szeged (ha szükséges) május 29.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik