Kiosztották a Budapest Bank Kézilabda Liga díjait

Vágólapra másolva!
2011.05.03. 15:14
null
Balról: Simon Bence (Pajor Pálinka Kecskeméti KSE), Zubai Szabolcs (Pick-Szeged), Lékai Máté (Pick-Szeged), Mocsai Lajos (vezetőedző, MKB Veszprém), Deák Krisztina (szerkesztő-riporter, Magyar Televízió), Pérez Carlos (MKB Veszprém), Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém), Fazekas Nándor (MKB Veszprém)
Címkék
Idén ismét lehetőséget kaptak a kézilabda-rajongók, hogy értékeljék kedvenc játékosaik egyéni teljesítményét: a Budapest Bank immár hagyományosnak mondható közönségszavazásán a szurkolók választották meg a szezon felfedezettjét, All Star-csapatát és vezetőedzőjét. Az elismeréseket a pénzintézet és a Magyar Kézilabda-szövetség közös sajtótájékoztatóján adták át, ahol a legjobbaknak járó szurkolói díjak mellett bejelentették az első Fair Play-díj győztesét, és gazdára talált a szezon kézilabda szakírójának járó trófea is.

 

A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga döntő szakaszához érkezett: az elmúlt évekhez hasonlóan idén is az MKB Veszprém és a Pick Szeged csapata jutott be a Liga fináléjába. Bár a május 3-i első döntőn a veszprémiek diadalmaskodtak, a szegediek új játékosaikkal és edzőjükkel méltó ellenfélnek bizonyultak. A keddi összecsapás igen magas színvonalú volt, így a szervezőknek és a szurkolóknak köszönhetően biztos, hogy a 2011-es bajnoki finálé következő találkozóin is a május 3-i meccshez hasonló szenzációs hangulatban léphetnek pályára a csapatok.

A döntő előtti izgalmakat tovább fokozta a Budapest Bank idei közönségszavazása is, melynek eredményeként a pénzintézet idén immár negyedik alkalommal külön elismerésben részesítette a sportág legjobbjait. A szezon felfedezettje, All Star-csapata és vezetőedzője kategóriában a végső sorrend a hagyományoknak megfelelően a szurkolók szavazatai alapján dőlt el.

A 2010–2011-ES SZEZON ALL STAR-CSAPATA
A szezon legjobb kapusa: Fazekas Nándor (MKB Veszprém)
A szezon legjobb jobbszélsője: Iváncsik Tamás (MKB Veszprém)
A szezon legjobb jobbátlövője: Marko Vujin (MKB Veszprém)
A szezon legjobb irányítója: Lékai Máté (Pick-Szeged)
A szezon legjobb beállója: Zubai Szabolcs (Pick-Szeged)
A szezon legjobb balátlövője: Pérez Carlos (MKB Veszprém)
A szezon legjobb balszélsője: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém)

A Budapest Bank Kézilabda Liga 2010–2011-es szezonjának felfedezettje a közönségszavazatok alapján: Simon Bence (Kecskemét SE)

A Budapest Bank Kézilabda Liga 2010–2011-es szezonjának vezetőedzője a közönségszavazatok alapján: Mocsai Lajos (MKB Veszprém)

Az elismeréseket a pénzintézet és a Magyar Kézilabda-szövetség közös sajtótájékoztatóján adták át, ahol bejelentették az első Budapest Bank Fair Play-díj nyertesét is. Az új elismerést a játékvezetők által az alapszakasz mérkőzésein kiosztott pontszámok összesítése alapján ítélték oda a Tatabánya Carbonex együttesének. A díjjal és az ezzel együtt járó egymillió forinttal a pénzintézet a sportszerű, tiszta játék fontosságára szeretné felhívni a figyelmet.

Mindemellett megválasztották a szezon kézilabda-szakíróját is: idén immár harmadik alkalommal részesítette külön elismerésben a pénzintézet a sportág népszerűsítése érdekében legtöbbet tevő kézilabda-szakújságírót. A 2010–2011-es évadban Deák Krisztina, az MTV Telesport újságírója vehette át a díjat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik