Kiel-Atlético döntő lesz Kölnben

Vágólapra másolva!
2012.05.26. 20:47
Címkék
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében a német bajnok THW Kiel 25–24-re felülmúlta a Füchse Berlint, az elődöntő másik mérkőzésén pedig az Atlético Madrid 25–23-ra nyert a Köbenhavn ellen.

Marcus Ahlm három góllal járult hozzá a Kiel győzelméhez (Fotó: Imago)
Marcus Ahlm három góllal járult hozzá a Kiel győzelméhez (Fotó: Imago)
Marcus Ahlm három góllal járult hozzá a Kiel győzelméhez (Fotó: Imago)
Marcus Ahlm három góllal járult hozzá a Kiel győzelméhez (Fotó: Imago)
Marcus Ahlm három góllal járult hozzá a Kiel győzelméhez (Fotó: Imago)

 

BERLIN–KIEL

Rögtön az összecsapás elején jelezte a Kiel, hogy a döntőbe jutáson kívül más eredmény nem elfogadható a német bajnok számára: Marcus Ahlm és Daniel Narcisse révén a második percben már 2–0-ra vezetett. 4–2-es Kiel-előnynél jött egy berlini rövidzárlat, amelyet kihasznált a Füchse ellenfele, és 8–3-ra meglépett. Ekkor időt kértek a fővárosiak.

Ez azonban nem igazán segített a Berlinnek, amely néhány perc múlva már hatgólos hátrányban volt (11–5), a félidő végére a lengyel válogatott Bartlomiej Jaszka vezetésével azonban feljött három gólra (15–12).

A fordulás után emberelőnybe került a Füchse (Narcisse-t állították ki), és ezt ki is használta, hiszen egy gólra csökkentette a különbséget. A második játékrészben a berliniek kapusa, Petr Stochl óriási bravúrokat mutatott be, többek között ennek köszönhetően zárkózott fel a csapata egy találatra, majd a játékrész 24. percben Torsten Laen egyenlített – ezt természetesen Kiel-időkérés követte.

Ezután szinte végig fej-fej mellett haladtak a felek. Egy perccel a meccs lefújása előtt Thierry Omeyer fogott egy ziccert, majd a Kiel elrontotta a helyzetét 25–24-nél, amivel bebiztosíthatta volna a győzelmét. A Füchsének fél perce volt az egyenlítésre, vészkapust hozott be, ám elkapkodta a támadást, Alexander Petersson mellé lőtt, így a Kiel jutott a döntőbe (25–24).

 

ATLÉTICO MADRID–KÖBENHAVN

A negyeddöntőben a Barcelonát búcsúztató Köbenhavn jó úton haladt afelé, hogy a másik spanyol sztárcsapatot is kiejtve döntőbe kerüljön, de végül elbukott. Az első félidőben remekül működött a dánok védekezése, amellyel szemben a madridiak nem találták az ellenszert. A koppenhágai Nikolaj Markussen háromszor is bevette honfitársa, Kasper Hvidt kapuját, csapattársainak azonban meggyűlt a baja a rutinos hálóőrrel.

Mikkel Hansennek ezúttal nem sült úgy a keze, mint az utóbbi években szinte minden fontos meccsen, de a Köbenhavn így is háromgólos előnyre tett szert az első félidőben.

A fordulás után már egy másik Atléticót láthattunk, amely hátul nagyon összeállt, a támadásait pedig türelmesen vezetve megfordította a meccset.

Az addig szinte labdát sem fogó Sterbik Árpád a hajrában bemutatott több fontos védést is, Kiril Lazarov pedig hiba nélkül lőtte a hétmétereseket, és akcióból is a legeredményesebb madridinak bizonyult. Tíz perccel a vége előtt 24–21-re már az Atlético vezetett, ekkor viszont kicsit megtorpant, a dánok pedig feljöttek egy gólra. Az egyenlítés azonban nem jött össze nekik, a játékvezetők érvénytelenítették egy ziccerből született góljukat, majd Ólafur Stefánsson ellen belemenést ítéltek. Fél perccel a vége előtt Joan Canellas 25–23-ra alakította az állást, amely ezután már nem változott.

Talant Dusebajev alakulata 2008 és 2009 után ismét BL-döntőt játszhat a Kiellel (mindkétszer a spanyolok nyertek), ám míg akkor még Ciudad Realként tette mindezt, most már Atlético Madridként. A spanyol főváros csapata legutóbb 1985-ben jutott fináléba a legfontosabb európai kupában (amelyet abban az időben még BEK-nek hívtak), de akkor a jugoszláv Metaloplasztika Sabac jobb volt nála.

 

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ
Atlético Madrid (spanyol)Köbenhavn (dán) 25–23 (12–15)
G: K. Lazarov 11, Canellas, Markussen 3-3, Aguinagalde, Fernández Roura 2-2, Abalo, Davis, Källman, Parrondo 1-1, ill. Ekberg, Stefansson 5-5, M. Hansen 4, Sigurdsson 3, R. Toft Hansen, H. Toft Hansen 2-2, Atlason, Larsen 1-1
Hétméteresek: 5/5, ill. 2/3
Füchse Berlin (német)–THW Kiel (német) 24–25 (12–15)

G: Petersson 7, Jaszka 6, Christophersen, Romero 3-3, Pevnov 2, Bult, Laen, Nincevic 1-1, ill. Jicha 11, Ahlm, Andersson 3-3, Ilics, Lundström, Narcisse, Sprenger 2-2
Hétméteresek: 1/3, ill. 4/5

 

A VASÁRNAPI PROGRAM
A 3. HELYÉRT: Berlin–Köbenhavn 15.15
DÖNTŐ: Kiel–Atlético Madrid18.00

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik