Kézilabda: vb-döntőbe jutottak a győri középiskolások

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.27. 13:27
null
A Bercsényi Miklós Szakgimnázium lánycsapata
Bejutott a középiskolások kézilabda-világbajnokságának döntőjébe a Magyarországot képviselő győri Bercsényi Miklós Szakgimnázium lánycsapata Katarban, miután az elődöntőben 27–21-re legyőzte a dán együttest.

A két évvel ezelőtti roueni vb-diadal után a diákolimpia megnyerésével ismét az ETO akadémiájának növendékeivel felálló iskolai csapat indulhatott a világbajnokságon, amelynek csoportkörében magabiztosan legyőzte a csehek, szerbek és osztrákok lánycsapatát.

A legjobb négy közé kerülésért a románokon kerekedtek felül Róth Kálmán tanítványai, akik az elődöntőben Dániával találkoztak. Az első félidőben négygólos előnyt szereztek, amit a fordulás után magabiztosan megőriztek, és végül hattal voltak jobbak. Szerdán 13 órától a döntőben a német csapattal találkoznak.

A magyar küldöttség beszámolója szerint a tengerparton kulturális napot tartottak, a győriek hazai finomságokkal és táncukkal lopták be magukat a többiek szívébe.

A GYŐRI BERCSÉNYI MIKLÓS GIMNÁZIUM KERETE
Afentáler Sára, Andróczki Flóra, Ács Bianka, Kellermann Dóra, Kiser Panna, Kürthi Laura, Lanczova Barbora, Lengyel Eszter, Pál Tamara, Rubint Evelin, Szabó Dorina, Szilovics Fanni, Tóthová Nikolett, Varga Emőke

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik