Kézilabda: Trefilov sikeres szívműtéten esett át

Vágólapra másolva!
2019.02.20. 08:01
Két hete szívproblémákkal került kórházba Jevgenyij Trefilov, a Kubany Krasznodar edzője és az orosz női kézilabda-válogatott egyszeres olimpiai és négyszeres világbajnok szövetségi kapitánya. A szakemberen kedden sikeres műtétet hajtottak végre, írja a klub hivatalos honlapja.

 

 

„A művelet tervezett módon zajlott le, Jevgenyij Trefilov most az orvosok felügyelete alatt az intenzív osztályon pihen. Az állapota stabil, minden remény megvan arra, hogy visszatérhessen a kispad mellé. Az ilyen beavatkozások után általában a páciens minden korlátozás nélkül visszatérhet a korábbi életéhez” – nyilatkozta Szergej Walter, a Kubany főigazgatója.

A sportvezető azt kérte a szurkolóktól, illetve az újságíróktól, hogy a teljes nyugalom és felépülés érdekében ne zavarják Trefilovot, a vele kapcsolatos információk a klub honlapján kerülnek majd a nyilvánosság elé.

A 63 éves Trefilov február 3-án, a francia Besancon elleni EHF-kupa-mérkőzés előtt lett rosszul, és ugyan eltanácsolták a kispadtól, ő még levezényelte a 29–28-as vereséggel véget ért összecsapást. Az orvosi vizsgálat olyan szívproblémát fedezett fel, amely alapján az orvosok úgy döntöttek, műtétre lesz szükség.

A Kubany az utolsó fordulóban a Larvik otthonában 23–23-as döntwetlent ért el, és kiharcolta a továbbjutást, és a negyeddöntőben a dán Team Esbjerg ellen folytathatja.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik