Kézilabda: távozik az elnök, polgármester követheti

Vágólapra másolva!
2015.03.05. 13:21
null
Az elmúlt időszak egyik kézis bravúrja a férfiválogatott olimpiai 4. helyezése volt (Fotó: Szabó Miklós)
Ülésezett a Magyar Kézilabda-szövetség elnöksége, amely döntött a 2015-ben esedékes tisztújító küldöttgyűlés összehívásáról. Vetési Iván, a szövetség elnöke jelezte, családi okok miatt nem indul az elnöki posztért, és az elnökség által megválasztott küldöttgyűlési jelölőbizottság számára Kocsis Mátét javasolja az elnöki posztra. Az elnökség a küldöttgyűlést 2015. április 17-én 13 órára hívták össze.

 

„Intenzív, munkával teli, ugyanakkor sikeres négy éven vagyunk túl, utólag is köszönöm azt a bizalmat, amellyel 2011-ben a küldöttgyűlés engem és a jelenlegi elnökséget megtisztelte – mondta el Vetési Iván. – A magyar kézilabdázásban rengeteg lehetőség van, sok lehetőséggel éltünk is. Életem egyik legnehezebb döntését hoztam meg, és nehéz szívvel, családi okok miatt úgy döntöttem, hogy elnöki pozíciót nem tudok vállalni a Magyar Kézilabda-szövetségben, ugyanakkor természetesen továbbra is szeretnék tenni a magyar kézilabdázásért, szeretnék részfeladatokat vállalni. A jelölőbizottság számára Kocsis Máté VIII. kerületi polgármestert javaslom jelöltnek az elnöki posztra, úgy vélem, jó elnöke lenne az MKSZ-nek. Jómagam, illetve az elnökség tagjai úgy véljük és reméljük, tovább folytatódhat az a sikeres munka, amit elkezdtünk. Az elnökséggel együtt a küldöttgyűlésről és a tisztújításról ennyit szeretnénk most elmondani, ebben kérjük a média és a nyilvánosság képviselőinek megértését.”

A küldöttgyűlés az évi rendes teendői mellett megválasztja a Magyar Kézilabda-szövetség elnökét, alelnökeit, elnökségi tagjait és a felügyelő bizottság tagjait, és az április 17-i eseményen kerül sor a Török Bódog-emlékérem és a Magyar Kézilabdázásért emlékérem átadására is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik