Kézilabda: öt év után először nem jutott döntőbe Vranjes svéd csapata

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.05. 12:03
Szombaton eldőlt, hogy a svéd Kristianstad férfi kézilabdacsapata nem jutott be a bajnokság fináléjába, miután az elődöntő harmadik meccsén harmadszor is vereséget szenvedett az alapszakaszban negyedik helyen végzett Alingsastól.

A Kristianstad az első meccs után ismét hazai közönség, 5000 néző előtt szenvedett vereséget: a korábbi két-, illetve háromgólos vereség után ezúttal néggyel maradt alul, így eldőlt, hogy 2014 után először nem jut be a svéd bajnoki fináléba, és a legutóbbi négy idény győztese ezúttal nem védi meg a címét, illetve az ősszel nem indulhat a Bajnokok Ligájában sem.

A BL aktuális kiírásában a Veszprém csoportjában utolsó helyen végző svéd együttest január óta az előtte épp a királynék városában dolgozó Ljubomir Vranjes irányítja.

A Kristianstad egyértelmű esélyesnek számított a párharcban: az alapszakaszt ha messze nem is hibátlanul (26–0–6-os mérleg), de fölényesen megnyerte, ám az elődöntőben egyik meccsen sem jutott 25 dobott gól fölé.

Vranjes amellett, hogy elismerte, az ellenfél jobb volt a három meccs alapján, a csapat fizikai állapotában látta a kudarc okát.

„A jó az, hogy már látom, mit kell tennünk az előrelépéshez. Már jövő héten elkezdünk futni és fizikai munkát végezni, mert ennél sokkal edzettebbnek kell lennünk" – idézte az edzőt az Aftonbladet.

A kétszeres bajnok (2009, 2014) Alingsas a bajnoki fináléban aSkövde–Sävehof párharc győztesével találkozik, miután az alapszakasz-második Malmö szintén elvérzett már, még a negyeddöntőben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik