nemzetisport.hu 2018.07.25 09:38 Frissítve: 2018.07.25 10:10

Kézilabda: Megmutatnám a szegedieknek, hogy hibáztak – Stas Skube

Megkezdte a felkészülést az új szezonra a Vardar Szkopje férfi kézilabdacsapata, amely jelentős átalakuláson ment keresztül, és többek között két szegedi játékossal erősített.

Skube a Vardarnak és a Szegednek is megmutatná (Fotó: sportski.mk)

 

 

A szlovén Stas Skube május végén 2+1 évre szóló megállapodást kötött a magyar bajnokkal, azonban miután a klub szerződtette a szintén szlovén Dean Bombacot, Skube – egyeztetve Juan Carlos Pastor edzővel – a távozás mellett döntött.

„Nagyon boldog vagyok Szkopjéban. Mindannyian nagyon jól tudjuk, hogy Luka Cindric milyen kiváló kézilabdázó és mit tett a Vardarért. Szerintem ő a világ legjobb irányítója, ezért nagyon nehéz lesz helyettesítenem. De szeretném bizonyítani a Vardar vezetőinek, hogy jól tették, amikor engem választottak, és megmutatnám a szegedieknek, hogy hibáztak, amikor hagytak elmenni” – nyilatkozta a 28 éves irányító a 24rakomet.mk oldalnak.

Szergej Gorbok 2014 és 2016 között már szerepelt a macedón csapatban, onnan igazolta át a Szeged két évvel ezelőtt.

„Örülök, hogy visszatértem a Vardarba, Szkopje a második otthonomnak számít, remekül érzem itt magam. Nem szeretnék sokat beszélni az új szezon elvárásairól, mert még csak a felkészülésnél tartunk. Majd az elvégzett munka után többet tudhatunk arról, hogy mit várhatunk az idénytől” – mondta a 35 éves balátlövő, akinek a montenegrói Vuko Borozant kell tehermentesítenie.

A csapatba Skubén és Gorbokon kívül még a szerb kapus, Dejan Miloszavljev (RK Partizan), az orosz jobbátlövő Dmitrij Kiszeljov (Szentpétervár) és a portugál beálló, Alexis Borges (FC Porto) érkezett. Két spanyol, a balátlövő Joan Canellas, illetve a jobbátlövő Jorge Maqueda Szegedre, a kapus Sterbik Árpád Veszprémbe igazolt át, valamint távozott a szerb balátlövő, Ilija Abutovics (Rhein-Neckar Löwen), a horvát irányító, Luka Cindric (Kielce) és a szerb beálló, Mijajlo Marszenics (Füchse Berlin) is.

Edzői poszton a PSG-hez igazolt Raúl Gonzálezt a 2013 és 2017 között Szegeden és Budakalászon szerepelt Roberto García Parrondo váltotta.

2019.04.14 21:27:38

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Veszprémben egyből három üzenetet is megfogalmaznak, a #WeAreVeszprem, a #HandballCity és az #AllReds is egyértelmű, de a Szeged esetében sem kell túl sokat gondolkodni azon, hogy mit takar a #kékek vagy a #csakelőre.

2019.04.14 15:19:04

Kézilabda nemzetisport.hu

A mieink ötgólos hátrányban voltak az 50. percben • Lékai Máté keze nem remegett meg.

2019.04.13 16:55:47

Kézilabda nemzetisport.hu

A címvédő győri csapat hazai pályán tizenkét góllal győzte le a dán Odensét.

2019.04.13 14:34:35

Kézilabda nemzetisport.hu

Az Ambros Martín által irányított Rosztov-Don összesítésben 14 góllal volt jobb a negyeddöntőben.