Kézilabda: Megmutatnám a szegedieknek, hogy hibáztak – Stas Skube

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.25. 09:38
null
Skube a Vardarnak és a Szegednek is megmutatná (Fotó: sportski.mk)
Megkezdte a felkészülést az új szezonra a Vardar Szkopje férfi kézilabdacsapata, amely jelentős átalakuláson ment keresztül, és többek között két szegedi játékossal erősített.

 

 

A szlovén Stas Skube május végén 2+1 évre szóló megállapodást kötött a magyar bajnokkal, azonban miután a klub szerződtette a szintén szlovén Dean Bombacot, Skube – egyeztetve Juan Carlos Pastor edzővel – a távozás mellett döntött.

„Nagyon boldog vagyok Szkopjéban. Mindannyian nagyon jól tudjuk, hogy Luka Cindric milyen kiváló kézilabdázó és mit tett a Vardarért. Szerintem ő a világ legjobb irányítója, ezért nagyon nehéz lesz helyettesítenem. De szeretném bizonyítani a Vardar vezetőinek, hogy jól tették, amikor engem választottak, és megmutatnám a szegedieknek, hogy hibáztak, amikor hagytak elmenni” – nyilatkozta a 28 éves irányító a 24rakomet.mk oldalnak.

Szergej Gorbok 2014 és 2016 között már szerepelt a macedón csapatban, onnan igazolta át a Szeged két évvel ezelőtt.

„Örülök, hogy visszatértem a Vardarba, Szkopje a második otthonomnak számít, remekül érzem itt magam. Nem szeretnék sokat beszélni az új szezon elvárásairól, mert még csak a felkészülésnél tartunk. Majd az elvégzett munka után többet tudhatunk arról, hogy mit várhatunk az idénytől” – mondta a 35 éves balátlövő, akinek a montenegrói Vuko Borozant kell tehermentesítenie.

A csapatba Skubén és Gorbokon kívül még a szerb kapus, Dejan Miloszavljev (RK Partizan), az orosz jobbátlövő Dmitrij Kiszeljov (Szentpétervár) és a portugál beálló, Alexis Borges (FC Porto) érkezett. Két spanyol, a balátlövő Joan Canellas, illetve a jobbátlövőJorge Maqueda Szegedre, a kapus Sterbik ÁrpádVeszprémbe igazolt át, valamint távozott a szerb balátlövő, Ilija Abutovics (Rhein-Neckar Löwen), a horvát irányító, Luka Cindric (Kielce) és a szerb beálló, Mijajlo Marszenics (Füchse Berlin) is.

Edzői poszton a PSG-hez igazolt Raúl Gonzálezt a 2013 és 2017 között Szegeden és Budakalászon szerepelt Roberto García Parrondo váltotta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik