MTI 2020.03.23 12:52 Frissítve: 2020.03.23 14:29

Kézilabda: Máthé Dominik fejlődni megy Norvégiába a nyártól

Elsősorban a fejlődés és a tanulás a célja Máthé Dominiknak, a Balatonfüred válogatott kézilabdázójának, aki nyártól a norvég Elverumban folytatja pályafutását.


Klubot vált a nyáron (Fotó: Szabó Miklós)

A 20 éves jobbátlövő az M1 aktuális csatornának hétfőn azt mondta, a norvég kézilabda nagyon magas szintet képvisel, ezért abban bízik, hogy könnyen tud majd fejlődni.

„Füreden nem vagyok hozzászokva a heti két mérkőzéshez, ez biztosan nehéz lesz az elején, és remélem, hogy a csapat a Bajnokok Ligájában szerepel majd, ahol szeretnék minél több meccsen pályára lépni és minél több gólt szerezni″ – jelentette ki Máthé, aki 2022-ig szóló szerződést írt alá az Elverummal. Hozzátette, jelenleg hetente egy-két alkalommal egyeztet telefonon az új edzőjével, és bár a koronavírus-járvány miatt az ideje nagy részét otthon tölti a családjával, néhányszor kimegy futni a szabad levegőre, s az erőnléti edzője által küldött egyéni programot a lakásban végzi el.

„A magyar bajnokságból hét mérkőzésünk maradt, ezeket három-négy hét alatt le lehet játszani, de egyelőre csak annyi biztos, hogy a mostani és a következő héten még a csapat minden tagja otthon marad″ – mondta a fiatal játékos.

Máthé úgy fogalmazott, amit a kézilabda-szövetség előír, ahhoz igazodnak majd a csapatok és a játékosok is, de májusban nehéz lesz folytatni a bajnokságot, a tervek szerint ugyanis júniusban már a válogatottnak lennének mérkőzései.

A 2018-ban az év junior kézilabdázójának megválasztott játékos kijelentette, nem úgy szeretne távozni Balatonfüredről, hogy a csapat a 6. helyen zár a tabellán, a járvány miatt kialakult helyzet pedig azért is jött rosszkor a számukra, mert épp jó formába lendültek.

„Az idénnyel nem vagyok elégedett, mert sajnos kiestünk az EHF-kupából, de a bajnokságban épp a Ferencváros ellen játszottunk volna, és ha sikerül nyerni, akkor visszakapaszkodtunk volna az élbolyba″ – mondta Máthé, hozzátéve, hogy szerinte a Balatonfürednek reális lenne a bajnoki 4–5. hely.

2020.09.24 17:48:12

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

David Davis csapata 37–25-re nyert • Ez volt a bakonyiak 200. BL-sikere.

2020.09.23 18:07:22

Kézilabda NAGY PÉTER (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Megtépázta a koronavírus a magyar csapat keretét, csak három góllal kapott ki a Szeged a bombaerős lengyel csapattól.

2020.09.23 16:08:14

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A Siófok hazai pályán győzelemre számított, de a tízgólos különbséget is alig kerülte el.

2020.09.19 13:48:29

Kézilabda H. D.

A Danyi-csapat a szünetben még csak egy góllal vezetett, végül 15-tel verte meg a Podravkát.

2020.09.18 09:29:57

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az elmúlt hetek győzelmeit látva egyre bizonyosabb, hogy a Veszprém megtalálta a hiányzó láncszemet, akit Rodrigo Corralesnek hívnak.