Kézilabda: magyar jogász az EHF választott bíróságában

SIMON JÓZSEFSIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2016.11.14. 12:49
Újabb jelentős sportdiplomáciai sikere a magyar kézilabdának, hogy az európai szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága, vagyis a szervezet elnöksége kinevezte dr. Magyarády Péter nemzetközi jogászt az EHF választott bíróság (ECA) bírájává.

A kézilabdában is nagy jelentőségű a sportdiplomácia, ezért különösen fontos hír, hogy dr. Magyarády Pétert négy évre szóló mandátummal bírónak nevezte ki az Európai Kézilabda-szövetség vezérkara. A veszprémi jogászt, aki évtizedek óta tevékeny a sportág nemzetközi és a hazai életében, Sinka László, az EHF elnökségének örökös tiszteletbeli tagja sikerrel ajánlotta az igen jelentős posztra.Magyarády Pétert négy évre szóló mandátummal bírónak nevezte ki az Európai Kézilabda-szövetség vezérkara. A veszprémi jogászt, aki évtizedek óta tevékeny a sportág nemzetközi és a hazai életében, Sinka László, az EHF elnökségének örökös tiszteletbeli tagja sikerrel ajánlotta az igen jelentős posztra.

A tekintélyes testületben Magyarády eljárhat és dönthet az EHF és a nemzeti szövetségek, illetve a szövetségek egymás közötti, valamint a klubokkal szemben fennálló jogvitáiban, továbbá az EHF versenyrendezvényeivel kapcsolatos ügyekben és a játékosok, valamint ügynökeik jogi ügyeiben.

„A megtisztelő feladatot, amelyet a magyar kézilabda sikereinek és elismertségének is köszönhetek, huszonkét éves hazai és európai választott bírói múlttal a hátam mögött, a legjobb tudásom szerint kívánom és fogom ellátni” – mondta Magyarády Péter a Nemzeti Sportnak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik