Kézilabda: jelentős változások a magyar szövetség bizottságaiban

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2020.07.19. 12:29
null
Zsiga Gyula távozik a szakmai és versenybizottság elnöki posztjáról (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) két bizottságában is jelentős változások történnek augusztus 1-jén.

Az MKSZ honlapján közzétett határozatok szerint Zsiga Gyula lemondott a szakmai és versenybizottság elnöki posztjáról, amelyet a következő hónap első napjától Juhász István tölt be.

Róth Kálmán szintén lemondott az utánpótlás albizottság elnöki posztjáról és tagságáról is, a testületet a jövőben Rosta István vezeti.

Gyömörey Istvánt az utánpótlás albizottság, Gulyás István férfi szövetségi kapitányt az edzői albizottság tagjának választotta az elnökség. Zsiga Gyula a tervek szerint a korábbinál szélesebb fejlesztési feladatokat lát el. A döntések okairól és az MKSZ szervezetbeli változásairól Novák András, a szövetség operatív igazgatója számolt be az mksz.hu-n.

„Célunk, hogy a szövetség szervezete igazodjon az aktuális feladatokhoz, ezért változásokról döntött az elnökség. Zsiga Gyulának az utánpótlás felértékelődött területén komoly szerepe van az általa megalkotott képzési koncepció megvalósítása és az utánpótlás-válogatottak menedzselése kapcsán, ráadásul az utóbbi években komoly sikereket értünk el a fiatalok között nemzetközi kitekintésben is – mondta el Novák András. – Éppen ezért azzal a tervvel állunk az elnökség elé, hogy az MKSZ-iroda szervezetileg is átalakulhasson, így Zsiga Gyula vezetésével létrejönne az utánpótlás-fejlesztési igazgatóság. Aktuálissá vált ugyanis a szakmai igazgatói feladat újrafogalmazása, hiszen a felnőtt válogatottak munkáját, szakmai stábját az alelnökök, azaz Pálinger Katalin és Nagy László, valamint elnökségi megbízottként Kirsner Erika felügyelik továbbra is.”

Novák András a szakmai- és versenybizottság változása kapcsán kiemelte: „Augusztus 1-jétől Juhász István vezeti a testületet, amelynek gyakorlati feladatai mellett hangsúlyossá válik koncepcionális, stratégia-tervező feladata, a kisiskolás kézilabdázástól a sportág felsőoktatásban való szerepén és jelenlétén át a versenyrendszerekig.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik