Kézi: visszalép a Bundesligától a 2013-as BL-győztes – ez a vég

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.26. 11:12
Elérte a vég a súlyos anyagi nehézségekkel küzdő HSV Hamburg férfi kézilabdacsapatát: a 2013-ban Bajnokok Ligáját, 2007-ben KEK-et, 2011-ben német Bundesligát, 2006-ban és 2010-ben Német Kupát nyerő klub hatalmas tartozásai miatt elveszti licencét, és visszalépésre kényszerül a német bajnokságtól.

A német kézilabdaliga a HSV tartozásai és súlyos pénzügyi szabálysértések miatt azonnali hatállyal megvonta a klublicencet, a hamburgi csapat 2015–2016-os szezonban elért eredményeit törlik. A HSV január 15-én jelentette be csődbiztos kinevezését, a vég azzal vált biztossá, hogy a megbízott január 25-én tudatta a ligával: a klub finanszírozása lehetetlenné vált.

A Sport1.de tudósítása szerint az egyszeres német bajnokcsapatnak a negyedik ligában kellene újrakezdenie az építkezést 2016 nyarán. A HSV játékosai szabadon igazolhatóvá válnak. Reményt az U23-as csapat szereplése adhat, amely nem a „bedőlt” profi klubhoz tartozik, ráadásul az Oberligában feljutásra áll, és a következő szezont így lehet, hogy már harmadik ligásként kezdi.

„A jelenlegi körülmények közepette képtelenek vagyunk megfelelő támogatót vagy mecénást szerezni a klub finanszírozására” – tudatta a csődbiztos Gideon Böhm.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik