Kézilabda: hatezer fős szegedi csarnok építéséről döntöttek

Vágólapra másolva!
2016.12.21. 16:09
Nemcsak futballarénát, hanem új kézilabdacsarnokot is építenek Szegeden – adta hírül a szegedma.hu. Az új aréna mellé egy 1000 fő befogadására képes, úgynevezett munkacsarnok is épül a Tisza-parti városban, amelynek férficsapata hazai mérkőzései többségét a kisebb csarnokban játssza, csak a fontosabb találkozókat viszik a nagy arénába.

A Magyar Közlöny keddi számában található döntés az egyes kiemelt sportcélú fejlesztési beruházások forrásszükségletének biztosításáról: ebben szerepel a szegedi multifunkcionális sportcsarnok fejlesztése is, amelyre 3 milliárd forintot különített el a kormány.

Bardóczy Gábor, a Magyar Kézilabda-szövetség TAO-igazgatója a lapnak megerősítette, hogy a kormány az év végén úgy döntött, hogy további 3 milliárd forintot biztosít arra, hogy 2017-ben megindulhasson a projekt.

Eredetileg a 2017-es költségvetésben egymilliárd forint szerepelt a szegedi csarnok megépítésére, ezt az összeget növelte most meg a magyar kormány.

A csarnok a Felső Tisza-parti stadion helyére épül.

A MOL-Pick Szeged nem minden mérkőzését játssza a nagyobb arénában, a tervek szerint a 6000 fős aréna mellé felépülő, 1000 fő befogadására alkalmas munkacsarnokban játssza majd a magyar bajnoki és kupamérkőzések nagy részét a szegedi csapat, amely a kiemelt mérkőzéseket rendezheti a nagyobb arénában.

A tervezéskor azt is figyelembe vették, hogy a kézilabda-szövetség pályázik világbajnokság megrendezésére, amelyen bemelegítő csarnok megléte is elvárás.

A 6000 fős létesítmény multifunkcionális feladatokat látna el: nem csak a kézilabda mérkőzések helyszíneként szolgálna, hanem rendezvények, koncertek megrendezésére is alkalmas lenne.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik