Kézilabda: győri és kieli játékos a világ legjobbja az IHF-nél

Vágólapra másolva!
2020.07.18. 13:17
null
Stine Oftedal először kapta meg a kitüntetést (Fotó: Török Attila)
Niklas Landin és Stine Oftedal lett a 2019-es év legjobbja a Nemzetközi Kézilabda-szövetségnél (IHF), a Kiel dán kapusa és a Győr norvég irányítója is első alkalommal részesült a kitüntetésben.

 

A trénerek között is két „elsőbálozót” köszönthettek: a holland női válogatottat világbajnoki címig vezető, a Metzcel pedig a BL-középdöntő első helyén záró Emmanuel Mayonnade, míg a férfi csapatok mezőnyében a világbajnok dán csapat szakvezetője, Nikolaj Jacobsen lett a legjobb.

Landin a dán aranyérem megszerzéséből 84 védéssel vette ki a részét – a legjobb hatékonysággal, 38 százalékkal hárítók közül magasan az övé volt a legnagyobb mennyiség –, a torna álomcsapatába is beválogatták. A Kiel megnyerte a Bundesligát, a Bajnokok Ligájában pedig csoportgyőztesként zárt – és készülhet az év végi final fourra.

Oftedal kulcsszereplője volt a Győri Audi ETO KC Bajnokok Ligája-győzelmének, az elitsorozatban 2019-ben és 2020-ban is bekerült az álomcsapatba.

„Hihetetlenül boldog vagyok, igazából nem is tudom felfogni, hogy engem választottak meg – lelkendezett Oftedal a Győri hivatalos honlapjának. – Hatalmas megtiszteltetés ez, még most is alig hiszem el, de természetesen nagy büszkeséggel tölt el, hogy megkaphattam ezt az elismerést. Ez a díj annak a munkának az elismerése, amit az elmúlt szezonokban a klubban és a válogatottban elértem a csapattársaimmal közösen!”

Az IHF tájékoztatása szerint 18 sportági szakértő (kilenc topedző, illetve kilenc IHF-szakember) határozott januárban az öt „finalistáról”, a végső győztesről pedig a szurkolók döntöttek.

Mint korábban beszámoltunk róla, a női csapatok trénereinél Danyi Gábor is bekerült a legjobb ötbe, a férfi játékosoknál pedig a veszprémi Rasmus Lauge volt jelölt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik