nemzetisport.hu 2020.01.17 18:39 Frissítve: 2020.01.17 18:41

Kézilabda: előkészítő ülés volt a vesztegetések ügyében

A Fővárosi Törvényszék az előkészítő ülést követően tárgyalásra utalta a T. P. és 5 társa ügyében indult büntetőeljárást. Az ügyészség a terhelteket önálló intézkedésre jogosult személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettével és vesztegetéssel vádolja – áll a Fővárosi Törvényszék sajtóközleményében.

 

A vádirat szerint a M. K. Sz., mint gazdálkodó szervezet által a K&H liga keretében megrendezett mérkőzéseken 4 játékvezető – az I., a II., a III. és a IV. rendű vádlottak – jogtalan vagyoni előny ellenében befolyásolták egyes mérkőzések kimenetelét. Szerződésük szerint a játékvezetők a gazdálkodó szervezet részére végeztek tevékenységet és önálló intézkedésre voltak jogosultak. A mérkőzések befolyásolásában az V. rendű és a VI. rendű vádlottak is részt vettek.

 
Vesztegetési gyanú – házkutatást tartottak az MKSZ-nél
Két vádlottat elítélt a bíróság a vesztegetési ügyben

Az ügyészség a 4 játékvezetőt önálló intézkedésre jogosult személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettével, míg a másik két vádlottat önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntettével vádolja.

Az előkészítő ülés során – a vádirat ismertetését követően – valamennyi vádlott úgy nyilatkozott, hogy nem érzi magát bűnösnek és nem mond le a tárgyaláshoz való jogáról. Ezt követően a védelem tett tanúk meghallgatására irányuló bizonyítási indítványokat. Indítványozták továbbá a kérdéses mérkőzések megtekintését, valamint szakértő bevonását a kötelességszegés hiányának bizonyítására.

A bíróság a bizonyítási indítványoknak helyt adott, majd tárgyalásra utalta az ügyet. Az eljárásban az első tárgyalási nap 2020. április 17-én 9 órakor lesz a Fővárosi Törvényszéken.

2020.02.19 14:39:20

Kézilabda T. D.

Juan Carlos Pastor csapata sok hibával, enerváltan játszott, így simán kikapott Németországban.

2020.02.18 11:51:18

Kézilabda nemzetisport.hu

A Balaton-parti csapat gyakorlatilag végig vezetve nyert, óriási lépést tett az ezüstérem felé!

2020.02.16 16:05:19

Kézilabda T. D.

Joan Canellas tíz gólt vágott, elképesztő mérkőzést nyertek meg a Tisza-partiak!

2020.02.12 18:28:23

Kézilabda H. Á.

Nem sikerült a visszavágás az őszi vereségért: a Veszprém Kielben is kikapott, a németek a csoportelsők.