Kézilabda EL: a Granollersnek nem volt esélye, a Füchse Berlin a győztes!

Vágólapra másolva!
2023.05.28. 19:50
null
A Göppingené a bronzérem a férfi EHL-ben (Fotó: Getty Images)
Izgalmas mérkőzésen a Göppingen 33–29-re legyőzte a Montpelliert a kézilabda Európai Liga bronzmérkőzésén. A fináléban a Füchse Berlin 36–31-re nyert a Granollers ellen.

MONTPELLIER–GÖPPINGEN

Jól kezdte az összecsapást a Montpellier, hiszen a francia együttes az első félidő derekán 10–6-ra is elhúzott a Göppingentől. A németek a szünet előtt összekapták magukat, de az egyenlítés ekkor még nem jött össze: 17–16-os Montpellier-előnnyel mentek pihenőre a csapatok.

A fordulást követően rendkívül izgalmasan alakult a bronzmérkőzés, szinte végig egy gól volt a csapatok között, sokszor döntetlenre állt a meccs.

Az utolsó tíz percben ellenállhatatlanul kézilabdázott a Göppingen, s ezzel már nem tudta tartani a lépést a Montpellier, így a jóval esélytelenebbnek tartott német együttes 33–29-re győzedelmeskedett.

A berliniek örülhettek a döntőben (Fotó: Getty Images)
A berliniek örülhettek a döntőben (Fotó: Getty Images)


FÜCHSE BERLIN–GRANOLLERS

Ígéretesen kezdett a Granollers, hiszen a döntő elején többször is két góllal vezetett a berlini alakulat ellen. Az első félidő közepén azonban valami megváltozott, a fővárosiak pedig elkezdték ontani gólokat, így a szünetre 16–12-s előnyre tettek szert.

A második félidőben sok csavar nem történt a fináléban, egy ponton kilenc góllal is vezetett a Berlin. A spanyolok kicsit képesek voltak kozmetikázni az eredményen, de szorossá már nem tudták tenni az összecsapást – a Füchse Berlin 36–31-re győzött.

 

KÉZILABDA
FÉRFI EHF EURÓPAI LIGA, FINAL FOUR
BRONZMÉRKŐZÉS
Montpellier (francia)–Göppingen (német) 29–33
(17–16)
DÖNTŐ
Füchse Berlin (német)–Granollers (spanyol) 36–31 (16–12)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik