Kézilabda EKL: a Gyöngyös az első meccsen eldöntötte a párharcot

Vágólapra másolva!
2020.08.28. 20:42
A Gyöngyös 34–21-re legyőzte az északmacedón Butel Szkopjét az Európai Kézilabdaliga (EKL) selejtezőjének első fordulójában a párharc első mérkőzésén.
Vilovszki Uros két gólt dobott a Butel Szkopje elleni párharc első mérkőzésén (Fotó: Tumbász Hédi) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Vilovszki Uros két gólt dobott a Butel Szkopje elleni párharc első mérkőzésén (Fotó: Tumbász Hédi) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!


A története első nemzetközi kupamérkőzését játszó Gyöngyös az első félidőben a játék minden elemében magasan riválisa fölé nőtt. Gyorsaságban, összjátékban és egyéni villanásokban osztálykülönbség mutatkozott, ennek eredményeként a hazaiak 6–0-ra elhúztak. A vendégek játéka ezt követően kicsit javult ugyan, de a folytatásban is meggyőző volt a jól rohamozó gyöngyösiek mezőnyfölénye, akik a szünetben tíz góllal vezettek (17–7).

A második játékrészben feljavult a Szkopje teljesítménye, a vendégek elsősorban támadásban nyújtottak többet, mint a szünet előtt. Bár nem volt durva a mérkőzés, mindkét oldalon sok volt a kiállítás. Konkoly Csaba együttese megfontoltabban támadott, a hazai lövéseket nagyobb előkészítés előzte meg, ettől függetlenül a különbség tovább nőtt, és Vilovszki Urosék számára a visszavágó formalitásnak tűnik.

A hazai szurkolók remek hangulatot teremtettek a találkozón, amelyen Tóth Mihály kapus nőtt a mezőny fölé. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a kilenc gólt szerző szkopjei Mirko Majics volt, a hazaiaknál Mirko Herceg hat, a korábbi válogatott Varsandán Milán öt góllal zárt (34–21).

Az észak-macedóniai koronavírus-helyzet miatt a párharc visszavágójára is a hevesi városban kerül sor, szombaton 18 órától.

A Balatonfüred a selejtező második fordulójában kapcsolódik be a küzdelmekbe, a Grundfos Tatabánya KC pedig a 24 csapatos csoportkörben kezdi meg a szereplését az Európa-ligában.

FÉRFI KÉZILABDA, EKL-SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

HEDO-B. BRAUN GYÖNGYÖS–RK BUTEL SZKOPJE (ÉSZAKMACEDÓN) 34–21 (17–7)
Gyöngyös, 800
néző. V.: Frieser, Haramul (csehek)
GYÖNGYÖS: TÓTH M. – Urbán 2, MARKEZ 4, Vilovszki 2, Gerdán, VARSANDÁN 5 (2), Duris 3. Csere: Ubornyák 1, HERCEG 6, Gráf 2 (1), Halász 4, Hegedűs M. 2, Gábori 1, Jaros 2. Edző: Konkoly Csaba
SZKOPJE: Daszkaloszki – Mojszoszki 3, Djordjevszki 3, Pecenkovszki 1, Vaszilevszki 4, Milosevszki, MAJICS 9 (2). Csere: Szpaszovki, Szulima, Mladenovszki, Sztojanovszki, Mitev 1, Blazsevszki, Omeragikj. Edző: Krisztijan Grcevszki
Az eredmény alakulása. 9. perc: 7–1. 28. p.: 17–7. 58. p.: 34–21.
Kiállítások: 14, ill. 16 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 2/3
MESTERMÉRLEG
Konkoly Csaba:
– A továbbjutás két mérkőzésen dől el, ez persze nem azt jelenti, hogy félnénk a Szkopjétől, ám nem variálhatjuk túl a játékunkat szombaton. Ha hasonló hőfokon, hasonló szinten tudunk kézilabdázni, akkor nem lehet kérdéses, melyik a jobb csapat. Le a kalappal a srácok, a szurkolók és a háttérben dolgozók előtt!

VISSZAVÁGÓ
Szombat, 18.00:
Butel Szkopje–Gyöngyös, Gyöngyös (Tv: Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik