Kézilabda: diplomáciai siker, magyar tag az EHF vezetőségében

S. J.S. J.
Vágólapra másolva!
2016.11.17. 15:57
Óriási sportdiplomácia siker: Horváth Gabriellát négy évre beválasztották csütörtökön az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) kilenctagú végrehajtó bizottságába, vagyis elnökségébe.

A Magyar Kézilabda-szövetség nemzetközi kapcsolatokért felelős főtitkárhelyettesét, a 37 éves Horváth Gabriellát nagy többséggel beválasztották a szervezet Sankt Wolfgangban (Ausztria) zajló kongresszusán az európai szövetség vezérkarába, a kilenctagú végrehajtó bizottságba.Horváth Gabriellát nagy többséggel beválasztották a szervezet Sankt Wolfgangban (Ausztria) zajló kongresszusán az európai szövetség vezérkarába, a kilenctagú végrehajtó bizottságba.

Horváth Gabriella
Horváth Gabriella

Ennek tagja és vezetője a szintén frissiben megválasztott új EHF-elnök, a 60 éves osztrák Michael Wiederer (az eddigi főtitkár), az elnökhelyettes, a pénztárnok valamint a három szakbizottsági elnök és a három választott tag (Horváth Gabriella, a svéd Stefan Lövgren és a lett Anrijs Brencans). Erre a három tagsági helyre 11 sportdiplomata pályázott.

„Óriási megtiszteltetés, öröm és felelősség ez a tisztség, amelyet nem nyertem volna el, ha nem áll mögöttem a magyar szövetség vezetősége és a munkámat mindenben segítő teljes stábja” – mondta a Nemzeti Sportnak a kézilabda legmagasabb szintű új magyar sportdiplomatája, aki volt játékos, részt vett a bíróképzésben és vizsgáztatásban, az EHF-ben pedig eddig a strandkézilabda-bizottságban tevékenykedett, valamint az EHF által szervezett mérkőzéseken a zsűriben dolgozott.

„Nagyon sokat jelentett, hogy tudásom legjavát igyekeztem nyújtani az utóbbi négy évben a világversenyek és európai kupák körüli szervezési teendőkben. Ennek során megismertem az európai kézilabdaélet legképzettebb, legmagasabb szintű vezetőit, illetve ők láthatták, hogy nekem milyen ambícióim vannak, milyen színvonalon látom el a feladataimat. Ők is biztattak, amikor felvetődött a kandidálásom, amely végül sikerrel zárult."

A magyar szövetség főtitkára, Novák András az elsők között gratulált Horváth Gabriellának az EHF-kongresszuson.

„Hatalmas siker, hogy az első adandó alkalommal újra sikerült magyar sportdiplomatát juttatnunk az EHF legfelsőbb vezetőségébe” – mondta a főtitkár.

„Ezzel visszatér és a súlyának, tekintélyének megfelelő képviseletet kap Magyarország az egyik legjelentősebb európai sportszervezetben. Ne hallgassuk el, hogy ez egyben az erőnket, a presztízsünket is tükrözi és növeli, miként így volt ez az aktív nemzetközi tevékenységtől most visszavonuló, 71 éves Andorka Sándorral is. A magyar szövetség nemzetközi bizottsága mellett neki szintén volt szerepe abban, hogy közös lobbitevékenységünk ilyen fényes eredménnyel járt."

Ugyancsak magyar siker, hogy Kovács Pétert újraválasztották a módszertani bizottság képzésért felelős pozíciójába.

Az EHF elnöksége

Elnök: Michael Wiederer (osztrák)

Alelnök: Predrag Boskovics (montenegrói)

Kincstárnok: Henrik La Cour (dán)

Tagok: Bozsidar Djurkovics (szerb, a versenybizottság elnöke), Jerzy Eliasz (lengyel, a módszertani bizottság elnöke), Ole R. Jörstad (norvég, a strandkézilabda-bizottság elnöke), Horváth Gabriella, Stefan Lövgren (svéd), Anrijs Brencans (lett)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik