Kézilabda: az MTVA közvetít a következő két idényben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.16. 15:10
null
Böhn helyett barátja, Tord Ellingsen vette át a kitüntetést (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
Május 16-án a Magyar Sport Házában tartotta évi rendes küldöttgyűlését a Magyar Kézilabda-szövetség. A küldöttek elfogadták a 2013. évről szóló beszámolókat, a szövetség 2014. évi költségvetését, és a módosított alapszabály értelmében kibővített elnökség tagjává választották Hajnal Csabát. Vetési Iván elnök értékelőjében az eredményességre és a pénzügyi stabilitásra helyezte a hangsúlyt. Azt is bejelentették, hogy a következő két idényre az MTVA-val kötnek megállapodást a bajnoki és Magyar Kupa-mérkőzések, valamint a hazai válogatott-találkozók közvetítési jogairól.

A küldöttgyűlés a 2013. évi rendes küldöttgyűlés óta elhunyt sporttársakra való néma megemlékezéssel kezdődött, majd Vetési Iván elnök értékelte az elmúlt időszakot.

„Egy nap híján napra pontosan egy évvel ezelőtt a közgyűlést azzal kezdhettem, hogy gratulálhattam a Győri Audi ETO KC csapatának a Bajnokok Ligája győzelemhez. Nagyon boldog vagyok, hogy ismét ezzel indíthatok: valamennyiünk nevében sok szeretettel gratulálok a győrieknek! Az ETO ráadásul olyan tettet hajtott végre, amelyet csapatsportágban magyar csapat még soha: megvédte elsőségét a Bajnokok Ligájában! Külön öröm számomra, hogy Görbicz Anitáék mellett a teljes női szakág is történelmet írt, hiszen Budapesten került sor a női BL történetében az első négyes döntőre, az MVM final fourra. Az eddigi külföldi és hazai visszajelzések alapján bátran mondhatom, sikerült valóban nagyszerű rendezvényt szerveznünk, amelyhez az Európai Kézilabda-szövetség is gratulált” – hangsúlyozta Vetési Iván, aki az eredményeket sorolva kiemelte a klubok, az utánpótlás-válogatottak, és a strandkézilabdázók eredményes szereplését, és hangsúlyozta, hogy mindkét felnőtt válogatott továbbra is a világelit tagja. A szövetség elnöke külön megemlékezett Karl Erik Bönhről, a magyar női válogatott 2014 februárjában elhunyt szövetségi kapitányáról is.

„Stratégiánk fontos eleme, hogy minél gyakrabban adjunk otthont felnőtt vagy utánpótlás-szintű világversenynek és a sportág csúcseseményeinek. A tavalyi U19-es férfi világbajnokság után idén női final fourt rendeztünk, majd felnőtt női Európa-bajnokságnak adunk otthont, 2015-ben az IHF-kongresszus helyszíne Budapest lesz, valamint pályázunk a 2016-os strandkézilabda-világbajnokság és a 2017-es férfi junior világbajnokság rendezési jogára. Nem unatkoztunk tehát, ám sokszor volt okunk az örömre, hiszen fantasztikus eredményeket értünk el, minden szinten, minden korosztályban és szakágban. Ez azonban a felszín, amely az alapokból táplálkozik, ezért fontos beszélni arról is, hogy 2013-ban jelentős plusszal zárt a Magyar Kézilabda-szövetség költségvetése, a legutóbbi felmérés óta harmincegy ezerről harmincöt ezerre nőtt a játékosok létszáma. Két éven belül szeretnénk negyvenezresre bővíteni a bázisunkat. Több mint háromszáz kézilabdacsarnok van jelenleg az országban, ebből húsz a TAO révén épült fel vagy készül el a közeljövőben. Szeretnénk arra koncentrálni, hogy a kézilabdázás szempontjából elmaradottabb térségekben is épüljenek új csarnokok. Győrben kormánytámogatással az Eb-re elkészül az immár kétszeres BL-győztes ETO új otthona, és ne feledkezzünk meg a Nemzeti Kézilabda Akadémiáról sem, amelyen tavaly elkezdődött az oktatás és a képzés, a fejlesztés pedig folyamatosan zajlik infrastrukturálisan. Ennek révén Balatonboglár a magyar kézilabdázás igazi ékszerdoboza lesz. Van még bőven dolgunk, az alapoktól a csúcsig, a gyermeklétszám növelésétől a felnőtt női Eb-ig és a 2015-ös IHF-kongresszusig, így egyet biztosan mondhatok: unatkozni a küldöttgyűlés után sem fogunk! Mivel már többször esett szó a női final fourról, így hadd zárjam szavaimat is négyes döntőkkel: szeretnék sok sikert kívánni az előttünk álló hétvégén a Szegednek a férfi EHF-kupában, valamint természetesen nagyon szorítunk a Veszprémnek a kölni BL final fourban és a férfiválogatottnak a szlovénok ellen” – zárta beszédét Vetési Iván, az MKSZ elnöke.

Bódi Dezső főtitkár, az elnökség tagja beszédében kiemelte: 2013-ban pozitív pénzügyi mérleggel zárt az MKSZ, 2014-ben a cél a mérleg további javítása: „Külön szeretnénk megköszönni szponzorainknak a támogatást, egyben szeretném megköszönni a SportKlubnak és az RTL Klubnak az elmúlt öt évet, hiszen a televízió-társaságokkal szerződésünk július végén lejár. Egyben szeretném bejelenteni, hogy a következő két idényre a Magyar Kézilabda-szövetség az MTVA-val köt megállapodást a bajnoki és Magyar Kupa-mérkőzések, valamint a hazai válogatott-találkozók közvetítési jogairól” – hangsúlyozta Bódi Dezső.

A küldöttek elfogadták az MKSZ 2013. évi szakmai és pénzügyi beszámolóját, közhasznúsági jelentését, a felügyelő bizottság jelentését, valamint az MKSZ módosított alapszabályát. Az új alapszabály értelmében 9 fősre bővült a szövetség elnöksége, a testület új tagjává a küldöttek Hajnal Csabát, az MKB-MVM Veszprém sportigazgatóját választották.

A szövetség küldöttgyűlésének záróakkordjaként hat szakember, valamint posztumusz Karl Erik Böhn részesült a Magyar Kézilabdázásért Emlékérem kitüntetésben.

A Magyar Kézilabdázásért Emlékérem 2014. évi kitüntetettjei: Bartha Dénes, Karl Erik Böhn (posztumusz), Csenki Györgyné, Füzes Gyula, Marosi István, Nádori Pál, Suti Endre

A Magyar Kézilabda-szövetség elnökségének tagjai:
Elnök:
Vetési Iván
Alelnökök: Fasimon Sándor, Hadházy Sándor
Az elnökség tagjai: Bódi Dezső, Hajnal Csaba, Kelecsényi Ernő, Mátrai Gábor, Oláh Sándor, Radulovics Bojana

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik