Kézilabda: a nőknél megőriztük elsőségünket az EHF listáján

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2018.06.25. 18:44
A nőknél Magyarország megőrizte elsőségét az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) nemzeteket rangsoroló listáján.

Az EHF honlapján hétfőn közzétett lista szerint Magyarországnak 130 pontja van jelenleg, melynek köszönhetően a 2019–2020-as idényben is maximálisan öt együttest indíthat majd a nemzetközi kupasorozatokban. Magyarországnak 130 pontja van jelenleg, melynek köszönhetően a 2019–2020-as idényben is maximálisan öt együttest indíthat majd a nemzetközi kupasorozatokban.

Újdonság azonban, hogy már a női ranglista első két helyen szereplő nemzetnek sem lesz automatikusan két fix helye a Bajnokok Ligájában. Az esetünkben ez tehát egy BL-helyet és négy EHF-kupás pozíciót jelent. Azonban lehetőség lesz plusz BL-indulási jogért folyamodni az EHF-kupás négy hely kárára, így a mindenkori magyar másodiknak valószínűleg jó esélye lesz a jövőben a szabadkártyára.

A dobogó második fokára Románia jött fel (111.86), míg harmadik helyen az oroszok állnak (98.86). Az eddig második dánok a negyedik helyre csúsztak vissza.

A Bajnokok Ligája legutóbbi idényében a magyar volt az egyetlen nemzet, amely két csapatot (Győri Audi ETO KC, FTC-Rail Cargo Hungaria) is delegált a legjobb nyolc közé, ráadásul a Győr lett az első együttes, amely a final four-rendszerben meg tudta védeni a címét.

A férfiaknál Franciaország a negyedik helyről vette át a vezetést (146.67 pont), köszönhetően annak, hogy a BL-dobogó mindhárom fokára francia együttes állhatott fel nyár elején (Montpellier, Nantes, PSG). A második helyre csúszott vissza az eddig listavezető Németország (130.33), míg a harmadik helyen a spanyolok (90.17) állnak.

Magyarország egy helyet rontva, 86.33 ponttal a negyedik, így három csapatot indíthat a 2019–2020-as szezonban az EHF-kupában. A férfi rangsor első 26 helyezettjének már eddig is csak egy fix BL-helye volt, azonban itt is lehetőség van plusz helyért folyamodni, az EHF-kupás helyek kárára – az idei bajnoki második Telekom Veszprém meg is kapta a szabadkártyát a következő szezonra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik