SIMON JÓZSEF 2019.07.21 15:50 Frissítve: 2019.07.21 16:26

Kézilabda: a bajnoki cím visszaszerzésére és a BL-re koncentrál a Szeged

Elkezdi hétfőn a Mol-Pick Szeged is az alapozást, előtte azonban a klub vezetői bemutatták a világklasszis újoncokat, Mikler Rolandot, Luka Stepancicot és Bogdan Radivojevicset. A szintén újonc Rosta Miklós a junior vb-n szerepel.

A szegediek bemutatták három új játékosukat (Fotó: Simon József)

 

 

MOL-PICK SZEGED, 2019–2020 
Érkezett: Mikler Roland (kapus, Veszprém), Bogdan Radivojevics (jobbszélső, RN Löwen), Luka Stepancic (jobbátlövő, Paris SG), Rosta Miklós (beálló, Tatabánya), Bajusz Bruno (irányító-átlövő, szegedi utánpótlás)
Távozott: Marin Sego (kapus, Montpellier), Pedro Rodríguez (jobbszélső, Balatonfüred), Balogh Zsolt (jobbátlövő, Tatabánya)
Edző: Juan Carlos Pastor

Ötödik alkalommal hívta Pick-nikre vasárnap délután a szurkolókat a szegedi kézilabdacsapat, amelynél hagyomány, hogy mozgalmas, vidám, családias közönségtalálkozóval nyitja az új idényt. Előtte még egy nagyon fontos eseményt tartottak a Bajnokok Ligája-induló gárda vezetői, akik az egyik szegedi étteremben bemutatták a bajnoki ezüstérmes együttes újoncait, valamint elmondták terveiket, elvárásaikat.

„Játékosaink már hetekkel ezelőtt megkapták a személyre szólóan kidolgozott, kontrollált nyári alapozó edzéstervüket, és a nyaralásuk végén futniuk kellett, valamint további erősítő feladatokat is elvégeztek – mondta lapunknak Juan Carlos Pastor edző. – Ez régebben is így volt, hiszen nem lehetséges, sőt balesetveszélyes, hogy teljesen leeresztve kezdjenek az erőnléti alapozáshoz. Úgy látom, valamennyien kipihenten, frissen, tettre készen tértek vissza, és így várják a roglai, vagyis a szlovéniai magaslati edzőtáborozást, amely alatt már labdás tréningeket is végzünk. A nyaralás nekem is jól sikerült, Spanyolországban, Valencia közelében, valamint Marokkóban pihentem a feleségemmel és a két lányunkkal.”

Amikor együttese terveiről kérdeztük a spanyol trénert, csak annyit mondott, hogy a csapat és a személyes céljai egybeesnek és hat éve – 2013-ban vette át a Mol-Pick szeged irányítását – változatlanok. A magyar bajnoki cím megszerzése és a Magyar Kupa-elsőség megtartása mellett a Szeged a Bajnokok Ligájában végre négybe, pontosabban a négyes döntőbe szeretne jutni. Ezzel a közelébe kerülne annak, hogy felülmúlja a 2014-es EHF-kupa-győzelmét és elérje Kölnben a csapat történetének legnagyobb sikerét.

Sokan voltak kíváncsiak a közönségtalálkozóra (Fotó: Simon József)

A csapat másodedzője, Marko Krivokapics közben már örülhetett egy jelentős sikernek – a nyáron Spanyolországban eredményesen fejezte be edzői tanulmányait, majd megvédte szakdolgozatát és hamarosan átveheti A-licences mesteredzői oklevelét.

Rekordról számolt be Bodó Richárd. A válogatott balátlövő – aki a nyáron feleségül vette öt hónapos Bence fia édesanyját, Vivient – a Balatonnál 17 kilós pontyot fogott. Ez az élmény persze eltörpült a kitűnően sikerült esküvő mellett.

A szintén válogatott Bánhidi Bence annak örült, hogy a szabadsága elején kivetetett mandulája már nem okoz több egészségi problémát. A klasszis beálló a műtét után teljesen felépült, így a nyaralás második felére előírt alapozó magánedzéseket minden gond nélkül el tudta végezni.

A Szeged 2019–2020-as keretének bemutatásáról ketten hiányoztak. Nem lehetett ott Nagy Martin kapus, valamint az újonc beálló, Rosta Miklós, mert mind a ketten a spanyolországi junior-világbajnokságon szerepelnek, ahol együttesünk vezéregyéniségei. Ők július végén térnek haza és csatlakoznak az akkor már tesztmérkőzésekre készülő Pickhez.

„Nagyon magasan a léc”

Mikler Roland (kapus): „Öt év után tértem vissza, hároméves szerződést írtam alá, és kíváncsian, sikeréhesen várom az új idényt, szeretnék gyorsan visszailleszkedni régi-új csapatomba. Az akkor társaim közül csak Alen Blazevic és Jonas Källman maradt, a többiekkel eddig csak ellenfélként találkoztam. A költözés nagyobb zökkenő nélkül történt, és nem viselte meg nagyon a feleségemet, Katit sem, aki hamarosan ikreknek ad életet.”

Bogdan Radivojevics (jobbszélső): „Hat év Bundesliga-szereplés után érkeztem Szegedre, és már néhány napja itt vagyok, hiszen el kellett intéznem egy-két ilyenkor szokásos formaságot. Beköltöztem a lakásomba, átvettem a klub egyik szegedi szponzorától az új Lexus autómat, amelynek a motorházán a nevem és a mezszámom, a tizenhetes áll. Az új idényről? Csupa jót várok, de nagyon magasan a léc. Szerintem mégis átugorjuk.”
Luka Stepancic (jobbátlövő): „Három évig voltam a PSG játékosa, és ez nagyon szép időszak volt, a világ legjobbjai közé tartozó társakkal játszhattam együtt. De ez az időszak elmúlt, lezárult. A több játéklehetőségért váltottam, a Szegedben szeretnék sokkal több időt tölteni a pályán. Ugyanúgy a BL-ben szerepelhetek, mint a Paris-ban, és a cél is ugyanaz, vagyis a BL kölni négyes döntője. Új társaimat régről ismerem a pályáról, miként edzőnket is. A PSG-ben az utóbbi idényben a spanyol iskola szerint játszottunk, és a Szeged is ezt követi.” 

 

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.

2020.05.01 19:53:09

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Rendnek kell lennie fejekben, lelkekben, öltözőkben és irodákban egyaránt, mert a rend csak így, a maga egészében értelmezhető, érzékelhető. Hiszen részeredmény és részsiker van, de részrend nincs.