Kézi: Wenta? Dujshebaev? Zovko? - Laurencz sztáredzőt hozna kapitánynak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.02. 08:19
A kézilabdás kérdésekben mindig naprakész, markáns véleményét soha nem takargató Laurencz László a Digi Sport Reggeli Start című műsorában beszélt a férfiválogatott megüresedett kapitányi székéről. Szerinte Mocsai Lajos utódjának külföldi sztáredzőt kellene kinevezni – a magyar élkluboktól függetlent –, aki kapna maga mellé segítőnek egy, a honi viszonyokat jól ismerő, fiatal magyar trénert.

„Az utóbbi időben nem fordult elő, hogy a szövetégnél megkérdezték volna a véleményem, nem biztos, hogy én vagyok a kedvenc edzőjük – vezette fel a beszélgetést a rá jellemző fanyar humorral Laurencz László. – Olyan trénert kell hozni a férfiválogatott élére, amelyben harminc év körüli játékosokat találhatunk, akik mindent megéltek és mindent megjártak már együtt, akit ez a társaság elsősorban emberileg, de persze szakmailag is feltétel nélkül elfogad."Laurencz László. – Olyan trénert kell hozni a férfiválogatott élére, amelyben harminc év körüli játékosokat találhatunk, akik mindent megéltek és mindent megjártak már együtt, akit ez a társaság elsősorban emberileg, de persze szakmailag is feltétel nélkül elfogad."

„Kérdésként felmerül, hogy magyar legyen az utód, vagy külföldi. Egyetértek Borsos Attila véleményével, aki azt mondta: külföldi szövetségi kapitány kellene, és mellé segítőnek egy fiatal, ambiciózus magyar edző, aki itthon már produkált, most pedig tapasztalatot szerezhet a külföldi sztáredző mellett válogatott szinten is. Imre Vilmos, Sótonyi László, Gyurka János és Csoknyai István neve merült fel lehetséges alternatívaként, magam is rájuk gondoltam elsősorban. Az viszont aligha lenne szerencsés, ha olyan fiatal kerülne oda, aki ellen pár éve még játszottak a válogatott tagjai, hiszen akkor nem igazán fogadnák el. A külföldiek közül hallhattuk már Bogdan Wenta, Talant Dujshebaev vagy éppen Zdravko Zovko nevét is. Az biztos, hogy a szövetség nincs könnyű helyzetben, már csak az anyagiakat tekintve sem, hiszen egy külföldi sztáredzőt alkalmazni nem öt forint. A Veszprém vagy a Szeged spanyol klubedzőjét megbízni nehéz kérdés, mert ennek a klubok sem örülnének, hiszen komoly nemzetközi céljaik vannak."

„A vb-pótselejtezős vereséggel az olimpiai részvétel igencsak eltávolodott, de legalábbis nehéz feladat. Aki ennek ellenére ezt mégis felvállalja, annak jóval több segítséget kell nyújtania mindenkinek. Magyarországon a klubérdekek dominálnak, és ha a válogatott csak annyi lehetőséget kap az összetartásra, mint Mocsai Lajosnál, akkor még nehezebb lesz az eleve nem könnyűnek ígérkező olimpiai kvalifikáció."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik