Kézi-vb: most tényleg visszavonul a válogatottól a svédek sztárja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.27. 17:55
Kim Andersson utolsó meccsét játszotta a svéd férfi kézilabda-válogatottban, a katari világbajnokság hétfői nyolcaddöntőjében elszenvedett vereség után ugyanis bejelentette visszavonulását – ezúttal véglegesen.

Kim Andersson, a svéd válogatott és a KIF Kolding jobbátlövője számára hétfőn véget ért a katari világbajnokság. De nem a lengyelek elleni 24–20-as vereség áll a visszavonulása hátterében, sokkal inkább az a vállprobléma, amely miatt legutóbb 16 hónapot kellett kihagynia. A svédek sztárja korábban már kétszer is lemondta a válogatottságot (2010-ben és 2012-ben), de most saját elmondása szerint végleges a döntése.

„Ezen a tornán kellett volna megmutatnom, hogy újra fitt és egészséges vagyok, de egyszerűen nem bírta a vállam” – mondta a lengyelek elleni meccs után.

Andersson kulcsszerepet játszott a KIF tavalyi bajnoki címében, és idén is kulcsjátékosa a Bajnokok Ligája B-csoportjának második helyén álló koppenhágai együttesnek. A jobbátlövő szerződése lejár a szezon végén, még nem tudni, hol folytatja pályafutását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik