nemzetisport.hu 2019.09.12 12:19 Frissítve: 2019.09.12 13:11

Kézi: Lékai Máté és Bencsics Márk rögtönzött dobóversenyt tartott

A Sport Tv összehozta Lékai Mátét, a Telekom Veszprém magyar válogatott kézilabdázóját, valamint Bencsics Márkot, a Budapest Wolves amerikaifutball-csapatának többszörös bajnok irányítóját. A jókedvű beszélgetés során a két sportoló szót ejtett többek között az apaságról is – mind Lékainak, mind Bencsicsnek a közelmúltban született gyereke.

Lékai Máté és Bencsics Márk régóta jó barátok (Fotó: Gallai László)

 

„Nálam elég kalamajkás volt, hogy odaérjek a szülésre, maradjunk ennyiben. Én a világbajnokságon voltam Dániában, és épphogy beestem a szülőszobába. 7.45-re értem be a kórházba, és 8.13-kor született meg. Fantasztikus volt. Van az »arany óra«, ami azután van, hogy megszületik a baba, és otthagynak minket hármasban egy szobában, az anyuka mellkasán a gyerek. Az az egy óra örökké tarthatott volna. Meglátjuk a fiunkat, és elolvadunk, még ahogy sír, azon is röhögök, annyira cuki. »Mi van, mi a nagy fájdalmad, mi bajod van?« És akkor odaadod a cumisüveget… Hát megzabálom– ecsetelte Lékai Máté.

Bencsics Márk úgy reagált: „Szerintem később is ez lesz a legnehezebb az apukaszerepben. Amikor rosszalkodni kezd, nevelni kellene, de legbelül kész vagy a nevetéstől.”

A forgatás alatt Bencsics és Lékai egy rögtönzött dobóversenyt is tartott. 


A két sportolóval készült anyagot két részletben lehet majd megtekinteni a Sport 1-en. Csütörtökön 21 órától a Trash Talkban lesz az első rész, pénteken 17.30-tól a Kezeket fel!-ben a második. Megtudjuk többek között, hogyan kezdte az amerikaifutballt Bencsics Márk, illetve hogy Lékai Máté miben szeretné majd követni Nagy Lászlót. Az elveszített BL-döntőkről is beszél. A teljes, körülbelül egyórás beszélgetést podcast formában szombattól lehet elérni a Sport Tv podcast felületein. 

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.

2020.05.01 19:53:09

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Rendnek kell lennie fejekben, lelkekben, öltözőkben és irodákban egyaránt, mert a rend csak így, a maga egészében értelmezhető, érzékelhető. Hiszen részeredmény és részsiker van, de részrend nincs.