Kézi: egy magyar bírópáros a nemzetközi keretben

Vágólapra másolva!
2020.08.13. 11:08
A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) közzétette a 2020–2021-es idény játékvezetői keretét, amelybe egy magyar bírópáros került be: a Bíró Ádám, Kiss Olivér kettős. Mindez azt jelenti, hogy a duó közreműködhet felnőtt világeseményeken és akár az olimpián is.

„Két éve vagyunk EHF-es játékvezetők, minden vágyunk az volt, hogy a legmagasabb fokra érjünk, ezt jelenti az IHF-jelvény – mondta tavaly nyáron Kiss Olivér a Délmagyarnak. – Mint minden sportolónak, nekünk is az a célunk, hogy kijussunk egy olimpiára. Olimpián egyébként 2000 óta, a Klúcsó, Lekrinszki páros szereplése óta nem vezetett magyar játékvezető kézilabdában.”„Két éve vagyunk EHF-es játékvezetők, minden vágyunk az volt, hogy a legmagasabb fokra érjünk, ezt jelenti az IHF-jelvény – mondta tavaly nyáron Kiss Olivér a Délmagyarnak. – Mint minden sportolónak, nekünk is az a célunk, hogy kijussunk egy olimpiára. Olimpián egyébként 2000 óta, a Klúcsó, Lekrinszki páros szereplése óta nem vezetett magyar játékvezető kézilabdában.”

Az IHF 2020–2021-es játékvezetői keretébe 62 bírópáros – köztük 12 női – került be 41 országból. Kilenc duó Ázsiából, hat Afrikából, 41 Európából, egy Észak-Amerikából, öt pedig Dél-Amerikából.

A teljes játékvezetői listát IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik