Kézi Eb: Ha a régi Japánban élnénk, harakirit kellene elkövetnem – Dujsebajev

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.27. 17:47
null
Talent Dujsebajev és csapata 1–0–5–ös mérleggel távozik az Eb-ről (Fotó: AFP)
Talant Dujsebajev, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a svédek elleni vereség után sem tudott nyugodtan nyilatkozni, úgy fogalmazott, ha Japánban lennénk, harakirit kellene elkövetnie. A jövőjéről maga fogja meghozni a döntést, de még le kell benne ülepednie a történteknek.

„Nincs még egy ember, aki annyira szégyelli magát, mint én – jelentette ki Talant Dujsebajev az M4 Sportnak. – El sem tudom képzelni, hogyan tudunk élni ezután a szégyen után. Ha olyan emberek lennénk, mint amilyenek Japánban voltak, akkor harakirit kellene elkövetnünk. És én lennék az első. A svéd csapat tele van fiatal játékossal, nem lett volna szabad ennyire kikapni tőlük. Itt a válasz, hogy a fiatalok mennyire lehetnek képesek. Még egyszer mondom, ha a régi Japánban élnénk, harakirit kellene elkövetnünk.”

A harakiris hasonlatot Dujsebajev megismételte a sajtótájékoztatón is, majd annyit tett hozzá: „Nem tudok mit mondani a dán, német és svéd meccsről. Leírhatatlan, hogyan érzem magam. Hihetetlen, amit megéltem ezalatt a két hét alatt. Rendben, tegnap nagyon kemény meccset játszottunk a spanyolokkal, de a svédek meg utánunk léptek pályára. Hol itt a probléma? Le kell ülnöm és végiggondolni a jövőmet, most nem tudok nyugodtan értékelni. A döntést én fogom meghozni, nem az elnök vagy a szövetség."

Dujsebajev: Ez egy szégyenteljes helyzet, értékelni sem tudom (NSO Tv)

Bodó Richárd öt góljával a jobbak közé tartozott a meccsen, de ő sem erre számított első világversenyén.

„Az egyik legfiatalabb kerettel érkeztünk, de a többi csapatban is vannak fiatalok. Úgy gondolom, hogy mindenki hajtott ma is, mégsem sikerült megismételni az előz napi játékunkat. Nem ezt vártam volna az első nagy felnőtt tornámon magamtól, de bízunk az edzői stábban, hiszünk a Talant taktikájában és az elképzeléseiben. Jó tanulópénz volt, mennünk kell előre."

Nagy Kornél szerint a játékosoknak kell először elhinnie, hogy van jövője a csapatnak.

„Nyoma sem volt a spanyolok ellen mutatott játéknak. Hogy ennek mi az oka, nem tudom. A szurkolóktól elnézést kérünk, mert nem ezt érdemelték, de bízom benne, hogy sokan a csapat mellett maradnak. Mindenki megy vissza a klubjába, vannak más feladatok, kinek nagyobb-kinek kisebb. Lesz idő átgondolni a történteket. Mindenki persze leírja most ezt a csapatot, de nekünk játékosoknak kell elhinnünk, hogy van jövőnk, és vissza kell szereznünk azokat, akik esetleg most kihátrálnak mögülünk."

Zubai: Méltatlan és megalázó, le kell vonni a konzekvenciát

Faluvégi Rudolf szerint értékes tapasztalattal gazdagodtak a két hét során.

„Legtöbbünknek ez volt a karrierünk legfontosabb két hete, olyan dolgokat éltünk át, ami teljesen újraírta a határokat, a távlati célokat. Azért fogunk dolgozni, hogy csapatszinten és egyénileg is felérjünk egy új szintre. Ha a következő időszakban már ezzel a tapasztalattal tudunk nekivágni a meccseknek, az már valamilyen erőt jelenthet. Egyelőre fel kell dolgoznunk, és még nehezen látható, mi a pontos tanulság. Ez most mindenkinek nehéz: a fiataloknak azért, mert senki nem szeret gyengén játszani, az idősebbeknek meg nehéz türelmesnek lenni. Hiszünk abban, hogy ez az út vezet valahova."

„Nem tudom megmondani, miért így alakult a meccs. Nagyon jólesett, amikor a nagy hátrány ellenére is a nevemet skandálták. Igyekeztem hozzátenni, amit tudtam. Még most nagyon friss az élmény, jó pár napnak el kell telnie ahhoz, hogy értékelni tudjam az Eb-t" – mondta Bartucz László.

„Mindkét csapat nehéz meccset játszott tegnap, így nem volt könnyű felkészülni. Négy ponttal zártuk a középdöntőt és meccsről meccsre egyre jobban játszottunk. Ha az egész Eb-t nézzük, elégedettek lehetünk. Most meg kell várnunk, mit érünk el ezzel az eredménnyel" – mondta Ola Lindgren svéd szövetségi kapitány.

FÉRFI EURÓPA-BAJNOKSÁG, LENGYELORSZÁG
KÖZÉPDÖNTŐ
2. CSOPORT

SVÉDORSZÁG–MAGYARORSZÁG 22–14 (10–7)
Wroclaw, 1500
néző. V: Stark, Stefan (románok)
SVÉDORSZÁG:
ANDERSSON – Zachrisson, JAKOBSSON 3, Konradsson 2, Nielsen, OSTLUND 5, Kälmann 2, Csere: Karlsson, Petersen 2 (2), A. Nilsson 1, L. NILSSON 5, Ekberg 1, Stenmalm 1
MAGYARORSZÁG:
Mikler – Pásztor Á., Ancsin G. 1, Schuch 1, Borsos T., Nagy K., Iváncsik G. 1. Csere: BARTUCZ (kapus), Dzsamali, Bánhidi, Hornyák 3 (2), Nagy L. 2, Faluvégi, Zubai Sz., Gazdag 1, BODÓ 5
Az eredmény alakulása.
14. p.: 5–2. 21. p.: 7–4. 25. p.: 8–6. 35. p: 12–8. 40. p: 17–8. 44. p: 17–10. 50. p.: 19–11. 56. p.: 21–13.
Kiállítások:
10, ill. 2 perc
Hétméteresek:
2/2, ill. 4/2


KÉSŐBB
Németország–Dánia 25–23 (12–13)
Spanyolország–Oroszország 25–23 (11–12)

A 2. CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Spanyolország 5 4 1 135–130 +5 8
2. Németország 5 4 1 140–129 +11 8
3. Dánia 5 3 1 1 139–123 +16 7
4. Svédország 5 1 2 2 126–121 +5 4
5. Oroszország 5 1 1 3 132–140 –8 3
6. MAGYARORSZÁG 5 5 110–139 –29 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik