Kézi Eb: ezt biztos nem látta, ezért tudtak egyenlíteni a dánok az utolsó mp-ben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.27. 20:48
Mint tegnap beszámoltunk róla, a svédek hosszabbítás után 35–34-re legyőzték a dánokat a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság elődöntőjében. Már a rendes játékidő végén is nekik állt a zászló, Lasse Svan azonban szinte a dudaszó pillanatában egyenlített. Pedig csak néhány másodperc volt hátra a meccsből, amikor labdához jutottak a dánok, akik egy kis plusz segítséget is kaptak.

Mint a fenti videóban is látható, a rendes játékidő végén Jerry Tollbring kezében volt a döntés lehetősége, azonban a bal szélről leadott lövése a kapufán csattant. A labda messze elpattant a sarok irányába, miközben fogytak a másodpercek. Ami viszont a televíziós felvételeken nem jött át, a pálya szélén ülő egyik törlő fiú dobta vissza gyorsan a labdát Jannick Greennek, s innen már ismert a befejezés: a kapus Mikkel Hansenhez passzolt, aki remek meglátással Lasse Svant hozta játékba, a jobbszélső meg az utolsó másodpercben egyenlített, hosszabbításra mentve a találkozót.

Így jutott vissza hamarabb a labda a dánokhoz (Fotó: Tv2 Sport)
Így jutott vissza hamarabb a labda a dánokhoz (Fotó: Tv2 Sport)

Persze nem volt törvényszerű, hogy nagyjából hat másodperc alatt még betalálnak a dánok, de ennél gyorsabban aligha fejezhették volna be az akciót, így ha Greennek kellett volna teljesen elmennie a labdáért, valószínűleg már nem értek volna fel időben a svéd kapuhoz.

„Az egyik törlő fiú mentette meg Dániát. A kézilabdában nincsenek labdaszedők” – mérgelődött kicsit a lefújás után a svéd televíziónak dolgozó korábbi válogatott kapus, Claes Hellgren. Még nagyobb lehetett volna a felzúdulás, ha a ráadás nem a svédek sikerét hozza.

„Természetesen reménykedtem benne, hogy az egyenlítő gólomnak hála végül mi harcoljuk ki a döntőbe jutást – mondta Lasse Svan a találatáról. – Amikor egy csapat a legvégén adja le az előnyét, könnyen összezavarodhat. De a svédek végig okosan játszottak, szinte az egész meccsen náluk volt az előny, így megérdemelt a győzelmük.”

Nekik is köszönhetjük a hosszabbítást
Nekik is köszönhetjük a hosszabbítást
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik