Férfi kézi Eb: Erre a mérkőzésre lehet alapozni – Dujsebajev

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.26. 20:24
null
Dujsebajev úgy érzi, hogy a spanyolok elleni mérkőzésre lehet alapozni (Fotó: AFP)
A magyar válogatott 31–29-re kikapott Spanyolországtól a lengyelországi férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében. A találkozót követően Talant Dujsebajev szövetségi kapitány és a játékosok is egyetértettek abban, hogy erre a mérkőzésre lehet építeni.

„Ma volt az utolsó lehetőségünk. Ettől a pillanattól kezdve a kijutásunk az olimpiára álom marad. Addig fölösleges és nem kell taktikáról beszélni, amíg a kézilabdában alapvető dolgokat egyáltalán nem, vagy csak nehezen tudjuk megcsinálni”– értékelt Talant Dujsebajev szövetségi kapitány az M4 Sportnak.

„A spanyolok az utolsó percekben tapasztaltabbak voltak. Nem lehetek boldog a vereség miatt. Jobban küzdöttünk, mint az előző két meccsen, és holnap újra itt esély, jó lenne győzelemmel búcsúzni" – tette hozzá a kapitány a sajtótájékoztatón.

„Csak három napunk volt, ezalatt nem lehetett csodát tenni, de sikerült rendbe tenni a fejeket. Ahogy korábban is elmondtam, bennem is tudatosult, hogy a legegyszerűbb helyzeteket is át kell venni, így ezt is tettük. Ma ugyan jobban játszottunk, de még mindig sokat kell fejlődnünk. Most már tisztán látom, miben kell előrelépnünk."

A szakember az NSO Tv-nek elmondta, erre a mérkőzésre lehet alapozni

Nagy Kornél szerint a jövőben is mindig ezt az arcunkat kellene mutatnunk.

„Ha így játszunk az oroszok ellen, megnyerhettük volna azt a mérkőzést. Jobban alkalmaztuk azokat a taktikai elemeket, amelyeket az elmúlt mérkőzéseken nem használtunk ki. Úgy gondolom, hogy egy ilyen spanyol csapattól nem szégyen a vereség, főleg úgy nem, hogy végig partban voltunk, ott voltunk a nyakukon. Az első félidőben úgy éreztem, mi irányítunk. A második játékrészben döcögött kicsit a támadójátékunk, nem volt olyan hatékony. Volt a hajrában néhány meglepő fújás, nekem is volt egy belemenésem, amikor benn állt a védő, a túloldalon meg két percet kaptunk. Nem akarom a bírók nyakába varrni, mert jobban kellett volna játszanunk a második félidőben. De ha egy kicsit előrenézünk, mindig ezt az arcunkat kellene mutatnunk."

Mikler Roland sajnálta, hogy eddig nem tudott ennyit segíteni a csapatnak:

„Sajnos csak majdnem sikerült. Ha a játékot nézem, akkor óriásit fejlődtünk támadásban, védekezésben és a kapuban is. Sajnálom, hogy eddig nem tudtam hasonló teljesítményt nyújtani és támogatni a fiúkat. Nekem csak a labdával kell foglalkoznom, a védekezésünk alakulni fog, de nekem meg kell tanulnom kevésbé a többiekre hagyatkozva is védeni. Le a kalappal a csapat előtt, óriásit küzdöttünk és eljutottunk huszonkilenc gólig, ami nem volt jellemző eddig."

MIKLER: NAGY HIBA VOLT EGY ILYEN ELLENFÉLRE BÍZNI A SORSUNKAT

Zubai Szabolcs is azt emelte ki, hogy jobban hittünk magunkban, de ennek nem lett meg az eredménye.

„Jó meccset játszottunk, de nem tudtunk nyerni. Nekünk nagyon kellett volna ez a meccs ahhoz, hogy az olimpiai esélyeinket életben tartsuk. Sokkal jobban küzdöttünk, mint előtte, sajnos nem lett meg az eredménye. Ugyanúgy dolgoztunk, mint eddig, talán most kicsit mindenki jobban hitt magában, ez látszott is rajtunk. Végig szoros mérkőzés volt, a végén volt pár ítélet, amely nem nekünk kedvezett, de ez részletkérdés. Megvoltak a helyzeteink, amelyekkel élni kellett volna. Ha kicsit pontosabbak vagyunk, megnyerhettük volna a találkozót."

NAGY LÁSZLÓ: ERRE LEHET ÉPÍTENI

„Aki a táblázatra néz, látja, mennyire fontos volt nekünk ez a két pont, amelyet hatalmas harcban tudtunk megszerezni. Ez egyben a magyarokat is dicséri, mert nagyot változott, javult a játékuk a korábbiakhoz képest. A támadójátékunkban és a védekezésünkben is volt hiba, de a végjátékban kevesebb" – értékelt Manolo Cadenas spanyol szövetségi kapitány.

FÉRFI KÉZILABDA EB, LENGYELORSZÁG
KÖZÉPDÖNTŐ
2. CSOPORT, WROCLAW

Spanyolország–MAGYARORSZÁG 31–29 (15–15)
Wroclaw, 6500 néző. V: Gusko, Repkin (fehéroroszok)
SPANYOLORSZÁG: PÉREZ DE VARGAS – Tomás 4, Maqueda 1, Morros, ENTERRÍOS 4, Del Arco, Ugalde 3. Csere: Sterbik (kapus), Aguinagalde 2, Duyshebaev 3, Canellas 4, Gurbindo 1, GARCÍA 4, Mindegia, RIVERA 5 (4), Baena
MAGYARORSZÁG: MIKLER – Hornyák, NAGY L. 9, NAGY K. 5, Bánhidi 2, Bodó 3, Iváncsik G. 1. Csere: Bartucz (kapus), Schuch 1, Borsos, Gazdag 2 (2), Faluvégi 1, Dzsamali 3, Zubai Sz. 1, Ancsin G. 1, Pásztor Á.
Az eredmény alakulása. 3. p.: 1–3. 11. p.: 3–6. 17. p.: 8–8. 23. p.: 11–13. 34. p: 18–15. 45. p: 23–23. 50. p: 27–24. 54. p.: 29–25. 59. p.: 29–28.
Kiállítások: 10, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/2

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Dánia 4 3 1 116–98 +18 7
2. Németország 4 3 1 115–106 +9 6
3. Spanyolország 4 3 1 110–107 +3 6
4. Oroszország 4 1 1 2 109–115 –6 3
5. Svédország 4 2 2 104–107 –3 2
6. MAGYARORSZÁG 4 4 96–117 –21 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik