Kézi BL: az ősztől kizárólag a Sport Tv közvetíti a meccseket

Vágólapra másolva!
2015.07.24. 10:33
A 2015–2016-os szezonban kizárólag a Sport Tv közvetíti Magyarországon a kézilabda Bajnokok Ligája női és férfi küzdelmeit.

Az Európai Kézilabda-szövetség marketingügyeiért felelős EHF Marketing és az AMC Networks International Central Europe (AMCNI CE) közötti megállapodás értelmében Magyarországon kizárólag a Sport1 és a Sport2 lesz az EHF Bajnokok Ligája és a további EHF európai kupasorozatok otthona.

A Sport1 és a Sport2 az összes magyar érdekeltségű találkozót élőben tűzi műsorára, valamint a közvetítések mellett háttérműsorokkal is készül. Magyarországon kizárólag a Sport1 és a Sport2 lesz az EHF Bajnokok Ligája és a további EHF európai kupasorozatok otthona.

A Sport1 és a Sport2 az összes magyar érdekeltségű találkozót élőben tűzi műsorára, valamint a közvetítések mellett háttérműsorokkal is készül.

„Magyarország a férfi és női kézilabda terén is nagyon erős piacnak tekinthető. Már nagyon várjuk az AMCNI CE-vel való együttműködést, és biztosak vagyunk benne, olyan partnert találtunk, amely képes új szinte emelni a kézilabda-közvetítéseket Magyarországon” – mondta Peter Vargo, az EHF Marketing vezérigazgatója.

„Büszkék vagyunk rá, hogy a »bajnokok csatornája« lesz a Sport Tv. A VELUX EHF BL és a női EHF Bajnokok Ligája új tartalom lesz csatornáinkon, a Sport1-nek és Sport2-nek köszönhetően a legtöbb magyar háztartásban nézhető lesz. Garantáljuk, hogy közvetítéseink minősége és a mérkőzéseket körülvevő körítés méltó lesz a magyar sikercsapatok szerepléséhez” – árulta el Málnay B. Levente, az AMC Networks International Central Europe vezérigazgatója.

Az előző két idényben az MKB-MVM Veszprém rendre bejutott a VELUX EHF BL négyes döntőjébe, a Győri Audi ETO KC 2013-ban és 2014-ben is megnyerte a női EHF Bajnokok Ligáját, a MOL-Pick Szeged 2014-ben megnyerte az EHF-kupát, 2015-ben pedig a VELUX EHF Bajnokok Ligájának negyeddöntőjébe jutott.

A közvetítéssorozat a Győri Audi ETO KC selejtezőjével kezdődik, a kétszeres BL-győztes szeptember 12-én és 13-án harcolhatja ki a főtáblára kerülést a női EHF Bajnokok Ligájában, a magyar bajnok FTC-Rail Cargo Hungaria viszont már biztos résztvevője a női BL csoportkörének.

A VELUX EHF Bajnokok Ligája 2015–2016-os kiírásában is két magyar csapat mérkőzéseit követhetjük figyelemmel, az MVM Veszprém az A-, a MOL-Pick Szeged a B-csoportba kapott besorolást. Férficsapataink szeptember derekán kezdik meg a menetelést.

A Sport Tv minden magyar érdekeltségű találkozót élőben tűz műsorára, a Sport1 és a Sport2 összesen több mint 130 mérkőzést sugároz szezononként, emellett háttér- és elemző műsorokkal is jelentkezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik