R. B. 2020.03.31 11:57 Frissítve: 2020.03.31 14:12

Kézi: az ETO-elnök szerint a következő idény költségvetése nagyobb veszélyben van

Két NB I-es női kézilabdaklubnál már egyeztetnek arról, miként változik a költségvetés a koronavírus-járvány miatti válsághelyzet miatt. A Győri Audi ETO-nál inkább a következő idény okozhat fejtörést, a Mosonmagyaróvárnál pedig igyekeznek a legrosszabb forgatókönyvre is felkészülni.

Bartha Csabáék még nem döntöttek a költségvetésről (Fotó: Mészáros Mátyás)

 

„Azok az egyesületek, amelyek rendesen gazdálkodtak, azok számára a szezon végéig hátralévő idő azért áthidalható – idézi a kisalfold.hu Bartha Csabát, a Bajnokok Ligája-címvédő Győri ETO elnökét. – A következő idény költségvetése sokkal nagyobb veszélyben van, nem egyszerű tervezni úgy, hogy nem tudni, mikor ér véget a járvány, és addigra milyen állapotban lesz a gazdaság. Sok függ attól is, hogy ezt a szezont egyáltalán befejezzük-e, ha igen, mikor és hogyan. Emellett azt is fontos megemlítenem, hogy gyakorlatilag pótolhatatlan játékosokról beszélünk, akikre vigyáznunk kell. Folyamatosan egyeztetünk az elnökségi tagokkal a lehetőségekről, de konkrét döntés még nem született.”

Az NB I-ben kilencedik helyen álló Mosonmagyaróvárnál egyelőre nincs gond.

„Az elnökséggel, a felügyelőbizottsággal és a kiemelt támogatóinkkal szükséges egyeztetni a jövőről, mely sok tényezőtől függ – mondta Horváth Cs. Attila elnök. – Az állami és az önkormányzati támogatások mellett névadó szponzorunkra és a mintegy hatvan kisebb-nagyobb támogatónkra is számíthatunk. Több lábon állunk, de kell egy vészforgatókönyv a vészhelyzet esetére. Szerencsére az MKC-család – ideértve vezetőt, edzőt, játékost, támogatót és szurkolót – van olyan erős, hogy összefogással úrrá tudunk lenni ezen az időszakon.”

„A múltbéli adósságokat lerendeztük, így nyugodtabban tervezhettük a jövőt. Vannak szponzori szerződéseink, de egyeztetni kell a partnerekkel, hiszen számukra sem könnyű ez a helyzet, kérdés, tudják-e teljesíteni azt, amit még a járvány előtt ígértek. Mindenkivel át kell beszélni és újratárgyalni a szerződéseket, meg kell tervezni azt a büdzsét, amelyről egyelőre nem lehet beszélni a bizonytalanság miatt”
– tette hozzá a klubvezető.

2020.06.05 09:17:51

Kézilabda NAGY PÉTER

Emlékezetes pillanatok a csodás fordítástól az elérzékenyülésen át egy furcsa gólpasszig.

2020.05.29 20:51:29

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha a szerződések rendben voltak jogilag, nehezen értelmezhetők az indulatok.

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.