Kézi: a Szeged új igazolása lett szeptember legjobbja az EHF-nél

Vágólapra másolva!
2019.10.04. 23:21
null
Radivojevics mindig beleéli magát a mérkőzésekbe (Fotó: Török Attila)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) az előző idényhez hasonlóan minden hónap végén megnevezi a legjobb férfi és női játékosokat. A szeptemberi listát a férfiaknál a Mol-Pick Szeged szerb jobbszélsője, Bogdan Radivojevics vezeti.

Radivojevics három Bajnokok Ligája-meccsen 21 gólt szerzett a Szegedben (ezzel vezeti a vonatkozó rangsort), de nemcsak a találataival, hanem a szenvedélyes hozzáállásával is hamar belopta magát a magyar szurkolók szívébe.

„Ez nagy elismerés, büszke vagyok rá – mondta az eredményt hallva Radivojevics. – Úgy érzem, még sok mindent tanulhatok a következő években, ez a mostani díj is csak még motiváltabbá tesz. Jól érzem magam Szegeden, a csapat és a város is igazán illik hozzám. Különösen örülök, hogy az edző bízik bennem. Hat éve vártam egy ilyen lehetőségre, és amikor eljött, megragadtam. Azért fogok dolgozni, hogy megháláljam a bizalmat.”

A nőknél a Rosztov-Don orosz klasszisa, Anna Vjahireva végzett az élen, megelőzve a ferencvárosi Klujber Katrint. Vjahireva az első, aki negyedszer lett a hónap játékosa, korábban 2018 júniusában, októberében és decemberében volt első.

SZEPTEMBER LEGJOBB KÉZILABDÁZÓI AZ EHF-NÉL
NŐK
1. Anna Vjahireva (orosz, Rosztov-Don)
2. Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria)
3. Ana Gros (szlovén, Brest)
4. Jovanka Radicsevics (montenegrói, Buducsnoszt Podgorica)
5. Jelena Lavko (szerb, Érd)

FÉRFIAK
1. Bogdan Radivojevics (szerb, Mol-Pick Szeged)
2. Sebastian Barthold (norvég, Aalborg)
3. Nikola Bilyk (osztrák, THW Kiel)
4. Marin Sego (horvát, Montpellier)
5. Melvyn Richardson (francia, Montpellier)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik