Kézi: a Metalurg-játékosok bojkottja, Cervart kritizálják

Vágólapra másolva!
2014.11.05. 17:31
Rendezetlen anyagi okok miatt – a handball-planet.com arról számol be, hogy három hónapja nincs fizetés – bojkottálja a Zagreb elleni mai SEHA-liga-mérkőzést az RK Metalurg kézilabdacsapata. A játékosok edzőjükkel, Lino Cervarral szemben is frontot nyitottak.

Az ellentét a csapat és a klubvezetők közötti a hétvégi bajnokit követően éleződött ki, a játékosok a keddi megbeszélésén döntöttek a bojkottról. Mincso Jordanov klubelnök azt a hangzatos kérdést tette fel, hogy aki nem hajlandó Cervarral mint vezetőedzővel dolgozni a jövőben, hagyja el a termet. Tizenkilencen álltak fel, és döntöttek a szkopjei csarnokban a bojkottról.

A sorozatra nevezett 28 játékosból csak hét fiatal lett volna bevethető. A szerb Miroszlav Kocics már ennél is tovább ment, kérte szerződésének azonnali felbontását.

A SEHA-liga fegyelmi bizottsága alighanem 10–0-val a vétlen PPD Zagrebnek igazolja majd a találkozót – és várható pénzbírság is –, a probléma azonban ettől Szkopjében még aligha oldódik meg.

Az előző két kiírásban negyeddöntős szkopjei együttesnél merész terveket szövögettek az indulás előtt, de hiába az erős keret, a gazdasági háttér hibádzik. Ráadásul Cervar minden rutinja és eredményei ellenére sem tudja kezelni a helyzetet, sőt, a játékosok szerint egyenesen felelős a történtekért. A kézisek szerint edzőjüket nem motiválja az eredményesség, nem érdeklik a rutinos klasszisok, de a beépítésre, bizonyítási lehetőségre váró fiatalok fejlődése sem. Egyvalami érdekli csupán, hogy minél tovább maradhasson a kispadon, ezt érzelmektől mentesen, hiszen ebben semmilyen szakmai kihívást nem talál.

A Metalurg a SEHA-ligában hat meccsen négyszer nyert, kétszer kikapott, a BL-ben viszont négy fordulót követően pont nélkül áll az A-csoport utolsó helyén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik