Kézi: a Győr, a Szeged és a Veszprém is győzött

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2019.08.18. 08:45
null
Győzelemmel zárta horvát túráját a Szeged (Fotó: Dénes Balázs/Mol-Pick Szeged)
Győzelemmel zárta horvátországi felkészülési túráját a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, utolsó meccsén a szlovák Tatran Presovot győzte le egy góllal.

A magyar bajnoki ezüstérmes Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a horvátországi Nekcsében vett részt felkészülési túrán, amelynek utolsó mérkőzésén a szlovák Tatran Presovval találkozott. Jól kezdett Juan Carlos Pastor együttese, amely az izlandi balszélső, Stefán Sigurmannsson és a szlovén jobbszélső Mario Sostaric góljaival hat perc alatt 4–2-s vezetést harcolt ki, de a szlovák ellenfél nem hagyta magát – negyedórán belül egyenlített (10–10).

A meccs egyik kulcsfigurája (és legeredményesebb góllövője) a szegedi Rosta Miklós volt, aki végig nagyon aktív maradt beállóban, holott nem volt segítsége, ugyanis Bánhidi Bence és a szlovén Matej Gaber kisebb sérülés miatt gyakorlatilag egyedül maradt a posztján. De ha már így alakult, meg sem állt tíz találatig, az ő góljával alakult ki a félidei 20–17-es szegedi vezetés – húsz gól egy félidőben, a támadásokra nem lehetett panasz.

Az eperjesi együttes a 43. percre megint egyenlíteni tudott (26–26), és csak a meccs hajrájára sikerült olyan előnyt kialakítania a magyar csapatnak, amely elég volt a győzelemhez. Ez hátul Mirko Alilovic védéseinek, elöl pedig a horvát Luka Stepancic, a szerb Bogdan Radivojevics és Bodó Richárd góljainak volt köszönhető. Így hiába talált be még többször is a végül nyolc gólig jutó szlovák balátlövő, OIiver Rábek, a mérkőzést 37–36-ra a Mol-Pick Szeged nyerte meg, amely így győzelemmel zárta a horvátországi túráját. Az együttes legközelebb augusztus 22-én lép pályára Franciaországban, Strasbourgban, ellenfele a norvég Elverum lesz.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Férfiak.
RK Celje (szlovén)–Telekom Veszprém 20–34 (9–19), Mol-Pick Szeged–Tatran Presov (szlovák) 37–36 (20–17), RK Trimo Trebnje (szlovén)–Csurgói KK 23–33 (13–15).

Nők. Érdi Kupa, Érd: Kisvárdai KC–MTK Budapest 31–27 (15–14), Érd–Dunaújvárosi Kohász KA 25–24 (14–11), 19.45. További mérkőzések: Metz Handball (francia)–Győri Audi ETO KC 28–34 (13–15), EUbility Group-Békéscsabai ENKSE–SCM Ramnicu Valcea (román) 27–27 (15–14)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik