Kenyeres Fanni vezérletével hengerelt az FTC

Vágólapra másolva!
2009.10.03. 17:57
null
Második mérkőzését is megnyerte az ungvári selejtezőn az FTC (Fotó: Czagány Balázs-archív)
Címkék
A női kézilabdázók Bajnokok Ligájában, az ungvári selejtező második fordulójában a Ferencváros tizenhárom góllal bizonyult jobbnak a svájci Brühlnél, így két fordulót követően hibátlan a mérlege.


Elek Gábor együttese pénteken a házigazda ukrán Szmartnál bizonyult jobbnak három találattal, így a szombati, második sikert követően a tizenhatos főtáblát, azaz továbbjutást érő helyért  vasárnap az eddigi két mérkőzését ugyancsak megnyerő dán FC Köbenhavn Handbolddal kell majd ki-ki meccset játszania.

A dánok pénteken kezdésként tizenöt góllal múlták felül a svájciakat, így sok félnivalójuk a ferencvárosiaknak sem volt. Persze a gólkülönbség azért nemcsak az önbizalomnak tesz jót adott esetben.

Az első félidőben szó szerint csikorgott a ferencvárosi gépezet, hiszen csak hárommal tudtak elhúzni a népligetiek. A másodikban viszont már minden fogaskerék a helyére került, így alakult ki a két fél közti tizenhárom gólos különbség. A győztes alakulat legjobbja Kenyeres Fanni volt, aki a mezőny legeredményesebb játékosaként kilenc gólt szerzett, hármat büntetőből. Szucsánszki Zita tőle szokatlanul most csupán egy gólig jutott, viszont a csapattársak alaposan megdolgozták a svájciakat.

„Minden nagyképűségtől mentesen úgy készültünk erre a szombati összecsapásra, hogy ennél a mai Fradinál ez a svájci együtttes gyengébb – nyilatkozta honlapunknak Maglódi Lajos, a zöld-fehérek szakosztály-igazgatója. – Ennek ellenére a szünetben mindössze három gól volt az előnyünk, amit én két dolognak tudtam be. Egyrészt új labdával játszottunk, amely nyilván ugyanúgy zavarta az ellenfelet is, de a mi lányainknak valahogy mégis nagyobb szükségük van egy jól bevakszolt labdára, mint a náluk képességben és technikai felkészültségben kicsit hátrébb sorolt svájciaknak. Ennél is jobban megzavart minket, hogy a csarnokot nem fűtik, így elég hideg. Az izmok nem úgy melegednek be, ez így volt pénteken is. De a dánoknál is hasonló jeleket véltem felfedezni, vasárnapi ellenfelünk is alig dobott gólt a mérkőzés elején. Utána viszont már bemelegedtek a lányok, a labda is megfelelő állapotba került, és a második félidőben kifejezetten jó, gólerős játékkal bizonyultunk jobbnak a Brühlnél."

Vasárnap a Ferencváros a dán FC Köbenhavn csapatával mérkőzik meg, majd a csoport egyetlen továbbjutója a tizenhatos főtáblán folytatja a szereplését, ahol már vár rá az orosz Dinamo Volgográd, a norvég Larvik és spanyol Itxako. A Ferencvárosnak mindenképpen győznie kell hamramndjára is, mivel döntetlennel koppenhágai ellenfele lép tovább. A magyar együttesnek plusz tizenhat, az északinak viszont harminc a gólkülönbsége.

BAJNOKOK LIGÁJA, NŐK, SELEJTEZŐ, 2. KÖR  
3. CSOPORT, 2. FORDULÓ
Ferencváros–Brühl (svájci) 34–21 (13–10)
A Ferencváros gólszerzői: Kenyeres 9 (3), Bari Nagy 5, Szamoránsky A. 4, Németh Cs. 4, Trufán 3, Balogh B. 3, Dajka 2, Berta 2, Emberovics, Szucsánszki
FC Köbenhavn Handbold (dán)–HC Szmart (ukrán) 31–16 (17–9)

 EHF-KUPA, NŐK
2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Alcoa-Fehérvár–Izmir (török) 29–26 (13–12)

 EHF-KUPA, NŐK
2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
BNTU Minszk (fehérorosz)–Mondi-Békéscsaba 20–31 (12–15)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik