Kegyetlen visszavágót várnak a kieliek Európa leghangosabb arénájában

Vágólapra másolva!
2013.04.22. 09:43
null
Fazekas: „Nem elég csak a hajráig vezetni!” (Fotó: MTI)
Az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapata vasárnap 32–31-es vereséget szenvedett a THW Kieltől a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén – a veszprémiek esélyei egyáltalán nem rosszak a visszavágón, ám az a tudat bosszantó, hogy a szinte végig vezető magyar együttes kiengedte a hajrában kezéből a meccset. Nem véletlen, hogy a megkönnyebbült kieliek azt mondják: ilyen játékkal ez az eredmény nem is rossz...

„Az eredmény nem rossz, de a játékunk a hajráig tragikus volt. Veszprémben kell kiharcolnunk a továbbjutást, ami nagyon nehéz lesz, de megoldjuk” – fogadkozott a klasszis kieli átlövő, Filip Jícha.

A csapatkapitány Marcus Ahlm úgy véli, Veszprémben pokoli lesz a visszavágó.

SZAVAZÁS

Milyen eredményt vár a Veszprém–Kiel kézi BL-elődöntő visszavágójától?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Rettenetesen meleg visszavágót várok Európa egyik leghangosabb arénájában. De ennek örülünk is, hiszen az ilyen hangulatban zajló csaták különösen intenzívek, és mi imádjuk a forró atmoszférát. Úgy gondolom, a visszavágó is annyira kiélezett lesz, mint az első meccs. Valószínűleg az utolsó tíz percben dől el a továbbjutás”.

„Óriási küzdelem volt, méltó a két jól felkészült együtteshez. Sajnálom, hogy a végén sok technikai hibát követtünk el, mert amiatt olvadt el az előnyünk. A kiállítások is bennünket sújtottak. Felkészülünk a visszavágóra, lesz esélyünk a továbbjutásra” – értékelt a veszprémiek részéről Nagy László.

Csapattársa, Császár Gábor szerint a Veszprém büszke lehet az eredményre. „A hajráig a csapatmunkánknak köszönhettük, hogy uraltuk a meccset. Jól felépítettük a taktikánkat, amelyet meg is valósítottunk. A Kiel mindent egy lapra tett fel a végén, és nyert. A kiállítások aránya enyhén túlzott. Erre az eredményre így is büszkék lehetünk – kegyetlen csata vár a Kielre Veszprémben.”


Fazekas Nándor a Nemzeti Sportnak értékelt, és megadta a „receptet” a visszavágóra is. „A hajrában mutatott játékunkon múlott. Az utolsó tíz-tizenkét percért nagy kár, egyszerűen megállt a támadójátékunk. Az első félidőben is követtünk el hibákat, főleg a szünet előtt, ám a védekezésünk erőszakosabb, mozgékonyabb volt. A visszavágón még harcosabban, végig koncentrálva kell küzdenünk. Nem elég csak a hajráig vezetni. A KIel idegenben is képes ragyogóan kézilabdázni, de ezt tudjuk.”

NE BÍRÓZZ, ÖRÜLJ INKÁBB! – Hatosfal blog
Ezen a szinten már mindegy hogy mínusz egy vagy plusz egy, a lényeg az, hogy az első meccs után nincs továbbjutásra egyértelműen esélyes Kiel, és ez csudás. Tegnap ilyenkor látatlanba mindenki aláírta volna ezt az eredményt, ebben egészen biztos vagyok, úgyhogy most fejezzük is be a sóhajtozást, meg a mi lett volna, ha....kezdetű monológokat és foglalkozzunk azzal, ami igazán fontos.

Szinte végig vezettünk a címvédő otthonában, előrántottunk egy működő 5+1-et, elöl Ugalde zseniális alakításával, nem kaptunk vállalhatatlan mennyiségű gólt lerohanásból és Omeyer feje is bőven vörösebb volt az átlagosnál, főleg amikor a már említett spanyol srác szemtelenül a feje fölé pörgette a labdát. Végre. Tekinteteket fel tehát, tegnapig én nyafogtam a sorsolás után, most viszont helyreállt a világrend és azt mondom: gyerekek nyugi, meglesz a továbbjutás!

TOVÁBB A BEJEGYZÉSRE »

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
THW KIEL (NÉMET)–MKB VESZPRÉM KC 32–31 (15–16)
Kiel, 10 000 néző. Vezette: Nikolov, Nacsevszki (macedonók)
KIEL: Omeyer – Sprenger 4, Ilics 4 (4), NARCISSE 4, Ahlm 2, Jícha 3, Sigurdsson 3. Csere: Palicka (kapus), VUJIN 8, Pálmarsson, R. TOFT HANSEN 4
VESZPRÉM: Alilovic – Gulyás P., NAGY L. 11, Chema Rodríguez 1, SULIC 5, Terzic 2, UGALDE 5. Csere: FAZEKAS (kapus), Oneto 1, Dzsamali 4, Schuch, Császár, Iváncsik T. 2 (1), Laluska
Az eredmény alakulása. 2. perc: 0–2. 10. p.: 3–6. 15. p.: 6–8. 18. p.: 10–10. 23. p.: 13–12. 25. p.: 14–14. 34. p.: 15–20. 47. p.: 22–28. 54. p.: 28–28. 56. p.: 28–30. 59. p.: 30–31
Kiállítások: 2, ill. 14 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Alfred Gíslason, a Kiel edzője: –
Rettentően nehéz meccsre késztetett bennünket a jól felkészült Veszprém, játéka sokat változott az utóbbi hónapokban. Jelenleg a magyarok vannak jobb pozícióban annak ellenére, hogy nyertünk. A második mérkőzésen is csak a győzelem lehet a célunk.
Carlos Ortega, a Veszprém edzője: –
Nagyszerű, fordulatos meccs volt, jobb hajrával hatalmas meglepetést szerezhettünk volna. Hatgólos előnyünknél súlyos hibák sorozatát követtük el, nem koncentráltunk, amivel felhoztuk ellenfelünket. Elrontottuk a végét, az az igazság. Az esélyünket azonban megőriztük a továbbjutásra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik