Női kézikapitány kontra élklubok - diplomatikus kitérő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.06. 10:00
null
Hazai rendezésű Eb-re készül a válogatott, a klubok érdekeit viszont nem hagyhatja figyelmen kívül a kapitány (Fotó: Szabó Miklós)
A női kézilabda-válogatott keretébe játékosokat adó klubok úgy érzik: kompromisszumos törekvéseik eredményeként harmonikusan tudnak dolgozni a szövetségi kapitánnyal, Németh Andrással. A szakember korábbi nyilatkozatában azt fejtegette, hogy számos kérés és klubérdek egyre jobban megnehezíti az Európa-bajnoki felkészülést.



„A magyar kézilabdának a mindenkori válogatott szereplése a legfontosabb, és a Ferencváros mindent elkövet, hogy segítse a nemzeti csapat munkáját. Ez persze azzal jár, hogy a játékosaink kiesnek egy időre a klubmunkából, de vezetőedzőnk, Elek Gábor stílusa, felfogása nem esik annyira messze a szövetségi kapitányétól, hogy ez jelentős problémát okozzon” – mondta Bognár László, az FTC-Rail Cargo Hungaria ügyvezető igazgatója.

„Nyilván nehéz összeegyeztetni a klubban végzett munkát a válogatott munkájával, még ha erre is törekszik mindenki. Természetes, hogy ilyenkor a felszínre kerülnek az érdekellentétek. Nekem személy szerint különösen nehéz a dolgom, hiszen a szövetség elnökségi tagjaként teljes mellszélességgel támogattam Németh András kinevezését, de tekintettel kell lennem a klub érdekeire is – mindig a lehető legjobb megoldást keresem, keressük” – nyilatkozta Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke.

„Megérezzük a válogatottak távollétét, ugyanakkor amikor kérésekkel fordulunk a szövetségi kapitányhoz, igyekszünk figyelni, hogy ezzel a lehető legkevésbé akadályozzuk a munkáját. Eddig mindent korrektül meg tudtunk beszélni Németh Andrással, ez biztosan így lesz a jövőben is – nekem személy szerint amúgy is az a legnagyobb öröm, ha a lehető legtöbb játékost adjuk a válogatottba” – mondta Tekauer Norbert, az Érd klubelnöke.

„Azt gondolom, mindenben igyekeztünk eddig is eleget tenni a szövetségi kapitány elvárásainak, hiszen számunkra is megtiszteltetés, és a klubban folyó munka elismerése, hogy három játékost is adunk a válogatottba. Ez persze okoz bizonyos nehézségeket, de igyekszünk alkalmazkodni a helyzethez” – nyilatkozta Kynsburg Zoltán, a Fehérvár KC ügyvezetője.

„Németh András többször is járt nálunk, mindig teljesen korrekt módon meg tudtunk beszélni mindent, és megegyeztünk, hogy mindenben számíthat a segítségünkre. Ennek megfelelően mindig mindenkit első szóra el is engedünk a válogatotthoz, elvégre akadémiai csapatként nekünk is siker, ha hívják a játékosainkat” – mondta Szemenyei István, a Dunaújváros ügyvezetője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik