Izgalmas hajrá után kapott ki a Szeged

Vágólapra másolva!
2009.10.17. 17:05
Címkék
Hiába kezdte jól a mérkőzést a Szeged a Constanta ellen a Bajnokok Ligája A-csoportjának harmadik fordulójában, a román bajnok az első félidő hajrájától kezdve fölényben játszott, és izgalmas végjátékot követően 32-30-ra legyőzte a Picket.
Katzirz (középen) tíz gólt szerzett, de csapat nem nyert
Katzirz (középen) tíz gólt szerzett, de csapat nem nyert

A Szeged a román bajnok Constantával csapott össze Buzauban a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A-csoportjának harmadik fordulójában. A magyar együttesből Daniel Andjelkovics, Dragan Marjanac és Lele Ákos is hiányzott sérülés miatt.

A találkozó elején azonban ez egyáltalán nem látszott a Pick játékán: a szegediek Katzirz Dávid révén megszerezték a vezetést, és hamar előnyhöz jutottak. A 12. percben már 7–4-re vezetett a Szeged, és a remekül lövő Katzirz Dávid már négy gólnál tartott, miközben a Marjanacot helyettesítő Liszkai Szilveszter nagyszerűen őrizte a magyar kaput.

A magyar csapat a félidő közepére magabiztosan őrizte előnyét. Petar Nenadics nagyszerű lövéseivel a 21. percben már 15–10-re vezetett a Pick, a szerb játékos pedig ötödik gólját szerezte.

A félidő hajrájában azonban magára talált a Constanta, és a szünet előtti nyolc percben hatszor talált be ellenfele kapujába, míg a Szeged egyszer sem. Laurentiu Toma harmadik büntetőjével már 16–16 volt az állás, és végül Alexandru Sabou találatával 17–16-nál, az első román vezetésnél mentek a szünetre a csapatok.

A románok a második félidőben ott folytatták, ahol az első végén abbahagyták. Bár Katzirz lőtt három gólt, és Igor Kos is betalált, eközben a románok sorra szerezték a gólokat, és a 42. percben 23–20-ra vezettek.

A találkozó hajrájában sem sikerült igazán visszakapaszkodnia a Picknek: a románok tartani tudták a háromgólos előnyt. Nenadics és Katzirz vezetésével még volt némi remény az utolsó percekben.

Két perccel a vége előtt Katzirz tizedik góljával feljött a magyar csapat két gólra, ám Vladan Matics időkérése után a románok ismét betaláltak. Nem sokkal később Nenadics kétszer is mattolta a románok kapusát, elérve tizedik gólját, így már csak egy gól volt a Szeged hátránya.

Egyenlítenie azonban nem sikerült a Szegednek, így a Constanta a hajrában lőtt büntetővel 32–30-ra győzött.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, A–CSOPORT, 3. FORDULÓ, 
HCM Constanta–Pick Szeged 32– 30 (17–16) 
Buzau, 1800 néző. Vezette: Krasna, Vodopivec (szlovénok). 
HCM Constanta: Popescu – TOMA 9 (4), Sadoevac 3, CSEPREGI 4, Baiceanu 3, Pavlovics 2, Sabou 2. Csere: STANESCU (kapus), Schuch 2, NICOLEA 4, Adzics, DIMACHE 3, Prachar. Edző: Zoran Kurtes. 
Pick–Szeged: Liszkai – Ghionea 3 (1), Kos 2, HERBERT, KATZIRZ 10, Zubai 1, Zvizej 2 (1). Csere: Farkas (kapus), NENADICS 10, Krivokapics 2, Vadkerti, Oszmajics, Simon. Edző: Vladan Matics. 
Kiállítások: 14, ill.6 perc. 
Hétméteresből: 5/4, ill. 3/2.
MESTERMÉRLEG
Vladan Matics: – Az első félidő utolsó tíz perce döntötte el a meccset. Ezután hiába hajtottunk, sajnos néhány kulcsjátékosom betlije miatt veszítettünk. Pedig a játékképe alapján esélyünk volt a pontszerzésre.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik