HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2018.08.13 08:47 Frissítve: 2018.08.13 09:40

Győri ETO: itt tart Tomori, Mörk és a többi sérült gyógyulása

Minden bizonnyal november végén léphet pályára ismét Tomori Zsuzsanna, a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC válogatott kézilabdázója.

HIRDETÉS
Tomori Zsuzsanna a Krim Ljubljana elleni tavaszi BL-mérkőzésen (Fotó: Micheller Szilvia)

 

„Megfelelő ütemben zajlik a rehabilitációja, rendkívül keményen dolgozik. Sőt, talán egy picit jobban is áll, mint ahogy a műtét után eltelt idő indokolná. Ennek az oka, hogy Balatonbogláron a NEKA rehabilitációs részlegén is hasznos munkát tudott végezni” – mondta a győri klub honlapján a rehabilitációért felelős Holanek Zoltán.

Tomori térde március 22-én, a magyar–holland Európa-bajnoki selejtezőn sérült meg ismét súlyosan, a műtétre öt nappal később került sor.

„Nagyjából két hónap múlva végezhet teljes értékű edzésmunkát, de az első meccs azért még egy picit odébb lesz. Folyamatosan teszteljük, figyeljük a rehabilitációját, hogy mindig a megfelelő munkát kapja. Nagyon jól halad, kondiedzésen például már a csapattal együtt készül” – tette hozzá a szakember.

Holanek szerint a február 5-én ugyancsak súlyos térdsérülést szenvedő norvég Nora Mörk már részfeladatokat végez a felnőttcsapat edzésein. Nemsokára lesz egy teljes körű tesztje, és ha az megfelelő eredményeket hoz, akkor teljes értékű edzésmunkával készülhet a visszatérésére. Valószínűleg szeptember végén, legkésőbb október elején már pályára is léphet.

A májusban megsérült kapus, Kiss Éva nemsokára elkezdi a sportágspecifikus terhelést, és ha nem jelentkezik nála fájdalom, akkor szintén teljes értékű edzésmunkát végezhet, és szeptember elejére, a bajnokság rajtjára a csapat rendelkezésére állhat.

A cseh jobbszélső, Jana Knedlíková bokája május elején, a Győr–Ferencváros bajnoki rangadón sérült meg, de pénteken, a francia Besancon elleni edzőmérkőzésen visszatérhetett a pályára.

„Nagy volt a különbség a két lába között a hajlító és feszítő arányszámot tekintve, ezért a gyógyulása után a két láb közötti helyzetet is optimális állapotba kellett hozni. A héten lesz még egy kontrollvizsgálat, hogy biztosan kijelenthető legyen, hogy meggyógyult” – magyarázta a rehabilitációs szakember.

Afentaler Sára, a győriek utánpótlás-válogatott jobbátlövője június elején szenvedett súlyos bokaszalag-szakadást. Vele kapcsolatban Holanek Zoltán úgy fogalmazott, jelenleg az a legfontosabb, hogy a bokamobilizációt visszanyerjék, ezzel még van munkájuk, ezt követően a combizomzat – gipszelés miatti – visszaépítése lesz a következő feladat.

A Győri Audi ETO KC szeptember 1-én az Alba Fehérvár KC ellen játssza az új idény első bajnoki meccsét. A Bajnokok Ligája csoportköre október elején kezdődik.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.16 19:13:11

Kézilabda nemzetisport.hu

A magyar bajnok rosszul sikerült első félidő után a másodikban összekapta magát, és nyert.

2018.09.15 17:30:03

Kézilabda nemzetisport.hu

Még az utolsó percben is volt esélye a pontszerzésre a lengyel csapatnak, de Lékai lezárta a meccset.

2018.09.14 09:08:53

Kézilabda SIMON JÓZSEF

A válogatott balátlövő szerint a legfontosabb cél a bajnoki elsőség megvédése lesz.

2018.09.14 00:59:19

Kézilabda nemzetisport.hu

A férfi kézilabda EHF-kupa 2018–2019-es adatbankja.

2018.09.13 21:30:00

Kézilabda nemzetisport.hu

A női kézilabda EHF-kupa 2018–2019-es adatbankja.

HIRDETÉS
HIRDETÉS