SIMON JÓZSEF 2019.07.20 11:36 Frissítve: 2019.07.20 12:21

Gyász: csupán 12 napot élt Lacika, Tóth Tímea korábbi kézilabdázó kisfia

A volt válogatott kézilabdázó, Tóth Tímea és Tico Kozma László betegen született kisfia, Lacika tizenkét napot élt, és a legjobb orvosi és szülői gondoskodás dacára is eltávozott közülünk.

 

Nincs szó, amely ezt a fájdalmat hűen leírná, amely ezt a gyötrő kínt enyhítené. Tizenkét napos korában az égbe, az angyalokhoz távozott Lacika, Tóth Tímea, a korábbi válogatott kézilabdázó kisfia.

Az édesanya elvesztésénél csak egy szörnyűbb lehetséges. Ezt nem is egyszer hallottam saját drága, feledhetetlen szülőmtől, aki a nagy családi gyászaink idején ezt a sírfeliratot idézte:

„Nem tudja, mi az igazi fájdalom, kinek gyermekét nem fedi sírhalom.”

Más szavakkal, de a lényeget tekintve ugyanezt fogalmazta meg Timi, a magyar kézilabda egyik legendája, aki az édesanyai szerepre és feladatokra hatalmas örömmel, boldogságtól túlcsorduló szívvel készült. És a gyermekével töltött 12 nap biztosan élete legszebb – bár a pici betegsége miatt aggodalommal teli – időszaka volt.

„Néha nem ahhoz kell sok erő, hogy az ember kitartson valami mellett, hanem ahhoz, hogy lemondjon róla.”  

Nagyon aggódott kisfiáért az édesapa, Tico Kozma László is, aki a kicsi születésekor félve, de bizakodva írta:

„Keringési rendellenesség lépett fel a kisfiunknál, így jóval idő előtt császárral megszületett, 25 hetes, 470 gramm... Jelenleg még életben van, küzd. A Leicester City is lett angol bajnok...”

Lacika sajnos csak az égi küzdőterek valamelyikén lehet aranyérmes, édesanyja hatalmas lelki ereje, óriási szeretete viszont a mennyországba is elkíséri. Tóth Tímea közösségi oldalán írt, a gyászoló családért aggódóknak szóló gondolatai önmagukért beszélnek...

„Szeretném ezúton is megköszönni, hogy ennyien velünk voltatok ebben a nehéz időszakban! Fantasztikus volt az az erő amit tőletek kaptunk.... Lacika gyógyítani érkezett hozzánk, és ha nem születik meg, én is veszélyben lettem volna! A küldetését beteljesítette, egy csoda volt mindenki számára a kórházban is! Rettenetesen ragaszkodott hozzá mindenki, ápolók, orvosok egyaránt... Mindenki küzdött érte! Tizenkét nap csoda volt nekünk szülőknek! Szeretet, boldogság, szerelem járta át a szívünket, amikor hárman lehettünk! Köszönjük kisfiam! Megmutattad nekünk milyen csodálatos érzés szülőnek lenni! KÖSZÖNJÜK a 12 napot!”

Az angyalok kara vigyázzon rá!

A Nemzeti Sport stábja és olvasói nevében sok erőt kívánunk a korábbi remek kézilabdázónak és családjának! 

 

 

 

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.

2020.05.01 19:53:09

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Rendnek kell lennie fejekben, lelkekben, öltözőkben és irodákban egyaránt, mert a rend csak így, a maga egészében értelmezhető, érzékelhető. Hiszen részeredmény és részsiker van, de részrend nincs.