Görbiczék a legnehezebb csoportmeccsükre készülnek

B. M., P. B.B. M., P. B.
Vágólapra másolva!
2013.10.20. 11:03
null
A Thüringer HC edzője száz százalékig biztos benne, hogy Görbiczék ismét megnyerik a BL-t (Fotó: MTI)
A női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában a címvédő Győri Audi ETO KC a német Thüringer HC ellen folytatná a menetelését, míg a ferencvárosiak a lengyel bajnok Lublin ellen gyűjtenék be a kötelezőnek számító két pontot.

 

„Az elmúlt három német bajnokságot a Thüringer HC nyerte meg, most is veretlen a Bundesligában, és egyáltalán nem ígérkezik könnyű ellenfélnek. Hazai pályán biztosan hatalmas tempót diktál, mint az első otthoni meccsén is, amelyen harminchat gólt lőtt a Nagybányának. Vagyis fontos lesz, hogy fegyelmezetten, jól védekezve és a támadások után gyorsan visszazárva kézilabdázzunk, és ne engedjük, hogy meglepjenek minket. Alighanem ez lesz a legnehezebb mérkőzésünk a csoportkörben” – nyilatkozta Ambros Martín, az ETO mestere a Nemzeti Sportnak.

A győriek eddig mindkét összecsapásukat magabiztosan megnyerték a BL-csoportkörben (a Hypót 41–22-re, a Baia Marét 33–21-re verték), míg a mostani ellenfél a nagybányaiak legyőzése után hat góllal kikapott az osztrák csapattól – ha csak ezeket nézzük, akkor nem lehet probléma.

„Abból, hogy a Hypo hattal verte meg a németeket, csak azt a következtetést szabad levonnunk, hogy az osztrák együttes többet tud, mint amit ellenünk mutatott, nem szabad, hogy az eredmény elaltasson minket – vélte Soós Viktória, a Győr átlövője, aki egy évig szerepelt a bécsieknél is, így aztán gyorsan fel is hívta a korábbi csapattársakat némi háttérinformációért. – Annyit mondtak, hogy figyeljünk oda, mert nagyon gyors csapat a Thüringer HC, rohanós kézilabda jellemzi, ráadásul most ott játszik Alexandrina Barbosa, akinek tökéletesen fekszik ez a stílus. De a videókon is azt láttuk, hogy futnak, mint az ördögök, úgyhogy nagyon oda kell figyelnünk.”

A németek Nadja Nadgornaja és az osztrák Katrin Engel személyében két válogatott kulcsemberüket is nélkülözni kénytelenek, míg az ETO-ból csak a beszakadt térdszalagjának gyógyulásáig duatlonra váltó, azaz rehabilitációs jelleggel úszó és kerékpározó Hornyák Dóra fog hiányozni.

„Száz százalékig biztos vagyok benne, hogy a Győr fogja megnyerni a Bajnokok Ligáját, hajszálnyi esélyt is alig látok arra, hogy győzzünk vasárnap – mondta Herbert Müller, az erfurtiak edzője. – Ahhoz is meg kell szakadnunk, hogy megnehezítsük a világ legjobbjainak dolgát, de azt meg tudom ígérni, hogy úgy lesz – és akkor talán csodát is tehetünk.”

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 3. FORDULÓ

Thüringer HC (német)–Győri Audi ETO KC 16.00 (tv: DigiSport1)
SZOMBATON JÁTSZOTTÁK
HCM Baia Mare (romániai, Szűcs Gabriella)–Hypo NÖ (osztrák) 24–23 (8–12)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. GYŐRI ETO 2 2 74–43 +31 4
2. Thüringer HC (német) 2 1 1 59–58 +1 2
3. Hypo NÖ (osztrák) 3 1 2 74–88 –14 2
4. Baia Mare (román) 3 1 2 74–92 –18 2

 

Ha azt mondjuk, aligha kétséges a győriek sikere a THC ellen, akkor az FTC-nek sem okozhat különösebb gondot a 2001-ben EHF-kupa-győztes Lublin legyőzése. A lengyel bajnok két fehérorosz és egy bolgár légióst leszámítva kizárólag hazai játékosokra épít, míg a Fradinál az első fordulóbeli dániai zakót követő, Podgorica elleni siker után jó hangulatban telt a felkészülés a héten, amit a jó formában lévő, a közvetlen élmezőnyhöz tartozó Debrecen magabiztos felülmúlása (37–26) is mutat.

„Valóban sokkal jobb a csapat hangulata, kifejezetten jó légkörben készültünk az újabb BL-meccsre – mondta ezt már a szerdai bajnokin két gólt szerző Szarka Adrienn a Nemzeti Sportnak. – A Debrecen elleni nagy különbségű siker is jót tett az önbizalmunknak. Egyébként egy vereség miatt nem kell összeomlani, megbeszéltük a dániai mérkőzés tanulságait, és igyekeztünk javítani. A Podgorica elleni győzelem kötelező volt, és a Lublin elleni meccs is tulajdonképpen az.”

A zöld-fehérek balszélsője szerint a lengyelek az eddigi két csoportmérkőzésükön meglehetősen eltérő teljesítményt nyújtottak, hiszen nagyon simán, 31–19-re kikaptak a Buducsnoszt otthonában, majd múlt héten a hat gólig jutó balátlövő, Alina Wojtas vezérletével a szünetben még egy góllal vezettek, aztán 25–24-re kikaptak otthon a Midtjyllandtól – tehát semmiképpen sem szabad lebecsülni őket.

„A felkészülés során annyiban hátrányt szenvedtünk, hogy csak videofelvételeken láttuk őket játszani – tért rá a lengyelekre Szarka. – Átlövésekből veszélyesek, illetve betörésekből is több gólt dobnak. A visszarendeződésük viszont gyengébb, ezért Elek Gábor jelezte, hogy lerohanásokból és gyors indításokból lehet esélyünk ellenük.”

A Győr és a Ferencváros esélyeit jól jelzi, hogy a Tippmixprónál egyik magyar csapat sikere sem hozna még csak 1.10-szeres pénzösszeget sem.

Mindkét találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashat a Nemzeti Sport Online-on!

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
B-CSOPORT, 3. FORDULÓ
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–MKS Lublin (lengyel) 14.00 (tv: DigiSport1).
FC Midtjylland (dán)–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 15.15

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Midtjylland (dán) 2 2 57–47 +10 4
2. Buducsnoszt (montenegrói) 2 1 1 56–46 +10 2
3. FERENCVÁROS 2 1 1 50–57 –7 2
4. Lublin (lengyel) 2 2 43–56 –13 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik