Görbicz Anita: Nincs ennél szebb születésnap!

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2013.05.11. 18:59
null
Ambros Martín és Görbicz Anita párosa (BL-)nyerőnek bizonyult (Fotó: Korponai Tamás)
A veszprémi visszavágón is legyőzte a Larvikot, így kettős győzelemmel – története során először – elhódította a Bajnokok Ligája trófeáját a Győri Audi ETO KC. A klub irányítója, a 30. születésnapját két nap múlva ünneplő Görbicz Anita a könnyeivel küszködve nyilatkozott a díjátadó után. Ambros Martín vezetőedző szerint az egész mérkőzésen lehetett érezni a csapatban az erőt, míg Kelecsényi Ernő klubelnök reméli, hosszú évekre szóló sikersorozatot alapoz meg győzelmével a csapat – nyilatkozatok az ünneplésforgatagból.

Görbicz Anita: – Ez valami fantasztikus érzés! Kétszer nem sikerült már nyerni a Bajnokok Ligája döntőjében, de most igen. Nagyon nehezen találom most a szavakat. (…) A Valcea ellen szerencsénk is volt, de megérdemeltük, és nem utolsósorban a szurkolóknak is köszönhetjük azt a sikert. A döntő egy fokkal könnyebb volt, de nagyon sokat tettünk érte. Martínnak nagy szerepe volt a sikerben, most is az általa hangsúlyozott védekezés és visszarendeződés volt a legfontosabb. Már tavaly is azt gondoltam, hogy ha akkor nem nyerjük meg a BL-t, akkor soha. Persze az idén is nagyon akartam a végső sikert. A születésnapommal egyáltalán nem foglalkoztam, mert tavalyról rossz emléket őrzök az akkori meccsről. Nehéz a kupa, de nem fogjuk elengedni!

BÖHN AZ ELSŐK
KÖZÖTT GRATULÁLT
A díjátadó közben természetesen nem egy könnycsepp csordult le az arcokon, több játékosból előtört az egész szezon szenvedése és feszültsége. Eduarda Amorimnak a barátja is a helyszínen szurkolt, míg a mamájával maga a brazil átlövő közölte telefonon a jó hírt: „Mama, bajnok vagyok!” – kiáltotta.

Andrea Lekicsben is kavarogtak az érzelmek, őt és Radicsevicset alig akarták elengedni a szurkolók, akik láthatóan nagyon megszerették a két játékost. „Like a csapat!” – mondta Lekics arra, hogyan játszottak.

Karl Erik Böhn, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, a csapatot a tavalyi BL-döntőben irányító szakember is üzent korábbi gárdájának, annyit írt: „Gratulálok!”, természetesen magyarul.

Kelecsényi Ernő klubelnök: – Először készült ilyen póló a döntő visszavágója előtt, de még sohasem volt ennyi esélyünk megnyerni a trófeát. A csapategység, a hideg fej és a profizmus hozta meg a régen várt diadalt. Remélem, hosszú éveken át tudunk hasonló örömöt szerezni a szurkolóinknak, a városnak, a támogatóinknak. Nem is annyira büszkeséget érzek most, mint csodálatot és tiszteletet a csapat iránt, úgy nyerték meg a lányok a kupát, ahogy az egész szezonban szerepeltek. A Larvik mindent beleadott, de ma egyszerűen nem nyerhetett.

Ambros Martín vezetőedző, aki korábban játékosként is volt BL-győztes: – Éreztem a csapatban az erőt, az elszántságot, és azt is éreztem, hogy nem lesz görcsös a játékunk. A mostani mérkőzésen is voltak kisebb hullámvölgyek, de mindig voltak, akik lendítettek a többiek teljesítményén. Nagyszerű érzés BL-győztesnek lenni, köszönöm a bizalmat, hogy ennek a csapatnak lehetek az edzője.

Heidi Löke: – Nem lehet különbséget tenni a korábbi BL-címem és a mostani között, hiszen kiváló volt a 2011-es Larvik, és kitűnő a mostani ETO is. Úgy gondolom, mi vagyunk a legjobbak, hiszen 16 meccsből 15-öt megnyertünk! Fantasztikus ilyen közönség előtt nyerni!

Európa trónján a Győr
Európa trónján a Győr



Eduarda Amorim: – Már régóta közel vagyunk a sikerhez, és végre meg tudtuk nyerni a BL-t! Nagyon sokat dolgoztunk érte, örülök, hogy én is részese lehettem. Tanultunk a korábbi negatív emlékekből is, de egyáltalán nem gondoltunk az elbukott döntőkre. Ebben az évadban sokkal jobban kontrolláltunk a meccseken, most sem hagytunk lehetőséget a Larviknak, csapatként és védekezésben nagyon erősek voltunk. Most csak ünnepelni szeretnék!

Lekics és Radicsevics arannyal távozik
Lekics és Radicsevics arannyal távozik

Andrea Lekics: – Nagyon jól játszottunk, persze nem tudtunk végig a legnagyobb fordulatszámon pörögni. Ez életem eddigi legszebb napja. Nehéz beszélnem, mert nem könnyű nekem. Nagyon fognak hiányozni a szurkolók és a klub, amelyben két szép évet töltöttem el, és amellyel történelmet írtam. Megtiszteltetés volt itt játszani.

Jovanka Radicsevics: – Ez a karrierem csúcsa, nagyon örülök, hogy megnyertük a BL-t, mi vagyunk a legjobb európai csapat! Nagyon bekezdtünk, és hatvan percig végig csapatként küzdöttünk – ez volt a kulcs.

Katrine Lunde: – Nagyszerű csapat, nagyszerű közönség, nagyszerű klub. Nem lehetett más a vége, csak ETO-győzelem. Örülök, hogy hozzá tudtam járulni a sikerhez.

Szepesi Ivett: – Nagy boldogságot érzek, kitűnően játszottunk, szükségünk volt arra az előnyre, amit megszereztünk az elején, a vége így is szoros lett. Mindenképpen szerettük volna győzelemmel megszerezni a kupát, ami sikerült is, most jöhet az ünneplés!

GJEKSTAD: A GYŐR
A LEGJOBB CSAPAT
„Az első tíz-tizenöt percben nagyon rosszul játszottunk, és ez döntőnek bizonyult. Nagyon boldogok voltunk, hogy bejutottunk a döntőbe. de most, hogy vége a finálénak, mindannyian csalódottak vagyunk. Ugyanakkor el kell ismernem, hogy a Győr a legjobb csapat a sorozatban” – nyilatkozta a Larvik edzője, Ole Gustav Gjekstad.

Rédei-Soós Viktória: – Nagyszerű idényünk volt, de kétségtelen, hogy ennek csúcsa a BL-diadal! Az egész szezonban hihetetlenül egységesek voltunk, ez repített minket! Azt akartuk elérni, hogy mi uraljuk a meccset, és ne is érezzék, hogy esetleg lehetőségük van. Végig izgultunk, de amikor utol is értek minket, úgy voltunk vele, ha már idáig eljutottunk, csak mi nyerhetünk.

Danyi Gábor másodedző: – Természetes, hogy nagyot küzdött a Larvik egy BL-döntőben, de ahogy elkezdtük a meccset, és a stabilitás révén, amit végig mutattunk, ezt a kupát nem nyerhette meg más. Nem elbizakodottságból mondom, mert a végén feljöttek ikszre, de a meccs egészét nézve kézben tartottuk a párharcot.

A MÉRKŐZÉS UTÁNI NYILATKOZATOK





AZ ÜNNEPLÉS


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik