Görbicz 2. a góllövőlistán, jól blokkoló magyarok

Vágólapra másolva!
2013.12.14. 12:58
null
Görbicz Anita 12-szer vette be a németek kapuját (Fotó: Mirkó István)
Görbicz Anita a második helyen áll a női kézilabda-világbajnokság góllövőlistáján a csoportkör után. A statisztikákból kiderül még, hogy a legjobban blokkolók között két magyar játékos is található.

 

A góllövőlistát a mieinket is megszóró (13-szor talált be pénteken) német Susann Müller vezeti 45 góllal, Görbicz Anita 37-tel a második. A legjobb 40 között másik magyar nem található.

A gólpasszok tekintetében is a győri irányító volt a legjobb a Hajdu-csapatban a csoportmérkőzések során, 15 asszisztot jegyzett, ezzel a 9. az összesített rangsorban. A kanadai táblázaton a második helyen áll Görbicz, szintén Müller mögött.

A legjobb labdaszerzők között nincs magyar, a blokkolás terén viszont jól állunk, Bulath Anita és Szekeres Klára (8-8) holtversenyben a harmadik.

A magyar válogatott 61 százalékos lövőteljesítménnyel tudta le az öt csoportmeccsét, nyolcaddöntős ellenfeleink, a spanyolok 62 százalékot produkáltak. 24 betörésünkből 19 zárult góllal (spanyolok: 16/22), 31 indításunkból pedig 22 (spanyolok: 19/28). A legtöbb betöréssel a japánok próbálkoztak (31-gyel), Montenegró és Románia viszont csak héttel.

Összesen 14 kétperces kiállítást osztottak ki a mieinknek a játékvezetők (a spanyoloknak 21-et). A „legtisztábban" az ausztrálok védekeztek, mindössze hét kiállítással büntették a magyarok csoportjában utolsóként végző amatőr együttest.

A hivatalos statisztika szerint kapusaink (Kiss Éva és Herr Orsolya) 33 százalékkal védtek, a spanyolok 41-gyel, a norvégok pedig 46 százalékkal!

MEZŐNYJÁTÉKOSOK STATISZTIKÁJA

KAPUSOK STATISZTIKÁJA

CSAPATOK STATISZTIKÁJA

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik