A lélek diadala: az FTC fordított a Volgográd ellen

Vágólapra másolva!
2012.11.11. 19:01
null
Tomori a második félidőben az FTC vezére volt a Volgográd ellen (Fotó: blikk.hu)
Címkék
A női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában az FTC-Rail Cargo Hungaria 30–28-ra nyert az orosz Dinamo Volgográd ellen Dabason. Mindez az jelenti, hogy az utolsó körben a Larvik otthonábanlejátszandó meccsen dől el a csoportelsőség kérdése.

ELŐZMÉNY

A sorozatterhelésbe belefáradni látszó, és szép lassan elfogyó Fradi még úgy is esélyes volt az oroszok ellen, hogy Elek Gábornak nélkülöznie kellett a pénteken vállműtéten áteső Zácsik Szandrát, illetve a szintén sérült spanyol Nerea Penát. A győzelemre azonban minden esélye megvolt a Fradinak – már ha az oroszországi meccsből indulunk ki. A Volgográd pályáján Szucsánszki Zitáék tizenhat gólos különbséggel győztek.

A MÉRKŐZÉS

1. FÉLIDŐ

1–5. perc: Rosszul kezdett a Ferencváros, a második perc végén már kettővel mentek a vendégek. Sőt, egy eladott labda után Viktorija Borsenko lépett ki és megszerezte a Volgográd harmadik gólját is. A negyedik perc végén Szucsánszki Zita volt eredményes, a Fradi megkezdte a felzárkózást. Sőt, Kmirova lépéshibája után Szucsánszki ismét betalált, így egy gólra felzárkózott az FTC. (2–3)

6–10. perc: Makejeva beállóból dobott gólt, majd Szerekczés Luca volt eredményes a túloldalon. Szucsánszki rossz lövése után Milova egy testcsellel elküldte emberét, és nagy gólt dobott a balátlövő helyéről. Borsenko lépéshibája után Szekerczés kísérletét védte a vendégek kapusa, Avdekova ezután tiszta ziccerben léphetett ki, amit nem is hibázott el, így hárommal vezetett a Volgográd. A dabasi közönségre nem lehetett panasz, lelkesen biztatta a zöld-fehéreket. A kilencedik perc végén Szucsánszki lőtt fölé, majd az oroszok a fordulásból kapufát dobtak. Elek Gábor időt kért, próbálta felrázni a fővárosi együttest. Szekerczés harcolt ki egy hetest ezután, melyet Szucsánszki értékesített. (4–6)

11–15. perc: A 11. perc elején amikor már passzív játék miatt reklamáltak a hazaiak, Kmirova emelkedett és góllal büntetett. A túloldalon ismét Szucsánszki volt eredményes, az eddigi öt ferencvárosi gólból négyet ő szerzett. Alena Abramovics nagyon fontos védése után újfent Szucsánszki talált be, majd Kmirova távoli lövése utat talált a magyar kapuba. Kovacsicz Mónika is feliratkozott a góllövőlistára, a 14. minutum közepén Szucsánszki kiegyenlített, ekkor az oroszok kértek időt, a folytatásban Milova lepte meg Abramovicsot, majd Tomori bombázott mellé. (8–9)

16–20. perc: Az újabb orosz gól után hetest kaptak a vendégek, Borscsenko lövése azonban a kapufán csattant. Szekerczés lövését Fomina védte, majd Pastrovics Melinda is bemutatott egy bravúrt. Egy perccel később már tehetetlen volt a Fradi kapusa, Makejeva beállóból volt eredményes, így 8–8 után egy 3–0-s sorozattal meglépett a Volgográd. Tomori a 19. perc elején lőtt mellé, Milova talpról talált be jó kilenc méterről. Szekerczés válaszolt azonnal a túloldalon. (9–12)

21–25. perc: A 21. perc végén Vértent lökték, ám ő gólt dobott, mégsem adták meg a játékvezetők. Jacsenko kétszer is betalált egymás után, majd Tomori is megszerezte első gólját a 23. percben. Egy eladott ferencvárosi labdával Avdekova iramodott meg és büntetett, majd Kmirova találata után már hattal mentek az oroszok. Elek Gábor időt kért, s a harciasságot hiányolta a „szünetben” a hazaiak játékából. Jacsenkót küldték ki a bírók az időkérés után Vérten lerántásáért, Tomori pedig hetest harcolt ki, amit Szucsánszki használt ki. (11–16)

26–30. perc: Fradi-góllal kezdődött az első félidő utolsó öt perce, majd Kovacsicz újabb gólt dobott egy perc múlva, ám rálépett a vonalra, ezért érvénytelenítettek. Abramovics ezután ismét egy fontos védéssel jelentkezett, majd egy orosz kapufa után eladta a labdát az FTC, a gyors lefordulást Vérten akadályozta meg egy szabálytalansággal. Szucsánszki jó védekezése után támadhatott a Fradi, Szamoránsky Piroska beállóból volt eredményes, majd Szucsánszki ismét labdát szerzett és végig is robogott a pályán, s felhozta két gólra az FTC-t. Az utolsó másodpercekben Kmirova talált be. (14–17)

2. FÉLIDŐ

1–5. perc: Ferencvárosi kapufa, majd volgográdi kiállítás volt az első percben, Szucsánszki pedig hetest hibázott. majd Kmirova a kapufát trafálta telibe. Goncsarova is hibázott, majd az FTC elkapkodta támadását, az orosz együttes azonban nem, így négy gólra meglépett. A negyedik perc elején Tomori talpról dobott gólt, majd Kovacsicz a szélről volt eredményes. (16–19)

6–10. perc: Makejeva kiállítása után fórban voltak a zöld-fehérek, Kovacsicz hiába dobott gólt, rálépett a vonalra a lövés pillanatában. A hetedik perc elején épp kiegészültek az oroszok, amikor újabb gólt szereztek, majd a túloldalon Tomori talált be, sőt, nem sokkal később ismét megeresztett egy rakétát talpról, ami utat talált a vendégek kapujába. Tomorival nem tudtak mihez kezdeni az oroszok, a Fradi-játékos egymás után háromszor talált be, így felhozta egy gólra az FTC-t. Kmirova ráadásul rontott a túloldalon, majd Szucsánszki is, Jacsenko lövése azonban Pastrovics mellett a kapuban kötött ki. (19–21)

11–15. perc: Tanulva a látottakból Tomori külön őrzőt kapott, ám ekkor jött Kovacsicz, aki ellenállhatatlan gólt szerzett. Javcsenkótól passzív játék miatt elvették a labdát, a 12. percben Szekerczés bombagóljával egyenlített a Fradi. Ez már sok volt a Volgográd trénerének, aki azon nyomban időt kért. Pastrovics védése után rohant az FTC, ám a vendégek faultoltak, így megtört a hazaiak támadásának lendülete, de maradt a labda a zöld-fehéreknél. Szamoránsky hetest harcolt ki, Tomori lövését azonban védte Fomina. Borscsenko ellépte, majd Szarka Adrienn ellen belemenést fújtak. Vedekina kapufát lőtt, Tomori pedig az orosz kapus „szemei közé” bombázott, így átvette a vezetést az FTC. (22–21)

16–20. perc: Nem tartott sokáig a ferencvárosi előny, a vendégek a következő támadásból egalizáltak. A 17. perc elején Tomori talált be ismét, ezzel újra a Fradi vezetett. A túloldalon Pastrovics újabb fontos védése kellett az előny megtartásához, majd Szekerczés bátran vállalkozott lövésre, ám mellé lőtt. A 18. minutum végén Jacsenko a szélről betörve egyenlített. Szamoránsky egy remek bejátszás után talált be, majd a Volgográd kapott hetest, amit Milova kihagyott. A dabasi sportcsarnok közönsége extázisban tombolt, zúgott a „Hajrá Fradi!”. Tomori harcolt ki hetest, Szucsánszki pedig nem is hibázott, így kettővel ment az FTC. (25–23)

21–25. perc: Goncsarova beállóból talált be, későn váltottak ki rá a hazaiak. Szarka a túloldalon fejbe lőtte Fominát, aki lennmaradt a parketten, csakúgy, ahogyan Tomori is, akit keményen faultoltak. Kovacsicz pattintása gólt hozott, a túloldalon Jacsenko válaszolt. Tomorit ismét keményen megfogták, Makejevát ki is küldték két percre, a Ferencváros pedig hetest kapott, Szucsánszki azonban ezúttal hibázott – ez volt a harmadik magyar büntető, ami kimaradt. Szucsánszki ezután kettő percet kapott, a vendégek pedig hetest, amit Borscsenko értékesített. Sőt, Avdekova egy kontra végén előnyhöz juttatta a Volgográdot a 24. perc közepén. A Fradi emberhátrányban egyenlített, Kovacsicz egy jó bejátszás után a beálló helyéről volt eredményes. (27–27)

26–30. perc: Egy belemenés után Tomori ismét külön őrzőt kapott, a kimaradt FTC-helyzet után Pastrovics védett, majd Szekerczés lövését blokkolták. Ezután jött egy volgográdi találat, ám lépéshiba miatt érvénytelenítették. Tomori góljával ismét visszavette a vezetést a Ferencváros, majd labdát szerzett az Elek-csapat, a támadás végén pedig nem más, mint Tomori volt ismét eredményes, így két perccel a vége előtt kettővel vezetett a házigazda magyar együttes. Feljöttek egyre a vendégek a következő támadásból, majd Szarka kihagyott ziccere után az orosz együttes is rontott, negyven másodperccel a vége előtt Szekerczés gólja eldöntötte a találkozót. A végén még egy kínai figurával megpróbálkozott a Volgográd, ám nem jött össze, így a Ferencváros óriási hajrával megfordította a mérkőzést és itthon tartotta a pontokat. (30–28)

A csoportelsőség a Larvik elleni idegenbeli találkozón fog eldőlni.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
C-CSOPORT, 5. FORDULÓ
FTC-Rail Cargo Hungaria–Dinamo Volgográd (orosz) 30–28 (14–17)
Dabas, 2500 néző. V: Veszovics, Mitrovics (montenegróiak)
FTC: Abramovics, KOVACSICZ 6, Szekerczés 4, SZUCSÁNSZKI 9 (3), Szamoránsky P. 2, TOMORI 9, Vérten. Csere: PASTROVICS (kapus), Cifra, Deáki, Dajka, Szarka A.
Dinamo Volgográd: Timosenkova, Jacenko 5, AVGYEKOVA 5, Sztyepanova, Makejeva 2, MILOVA 6, Borscsenko 3 (1). Csere: Fomina (kapus), HMIROVA 5, Goncsarova 2, Grebenkina, Vegyehina, Pidpalova.
Az eredmény alakulása. 3. p.: 0–3. 8. p.: 3–6. 14. p.: 8–8. 20. p.: 8–12. 25. p.: 10–16. 37. p.: 16–20. 40. p.: 19–21. 45. p.: 22–21. 51. p.: 26–24. 53. p.: 26–27. 58. p.: 29–27
Kiállítások: 2, ill. 12 perc
Hétméteresek: 6/3, ill. 3/1

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FERENCVÁROS 5 5 160–133 +27 10
2. Larvik (norvég) 5 4 1 167–133 +34 8
3. Dinamo Volgográd (orosz) 5 1 4 132–170 –38 2
4. Sävehof (svéd) 5 5 144–167 –23 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik