HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.07.05 09:27 Frissítve: 2018.07.05 09:48

Férfi kézilabda: visszalépéssel fenyegetőzik a Kielce

Csődközeli helyzetbe került, és visszalépéssel fenyegetőzik a PGE Vive Kielce férfi kézilabdacsapata, amennyiben nem kap 4.5 millió zloty (330 millió forint) gyorssegélyt a várostól.

HIRDETÉS
Idén 15. bajnoki aranyát nyerte a klub (Fotó: Facebook)

 

 

A 15-szörös lengyel bajnok, 15-szörös kupagyőztes, 2016-ban Bajnokok Ligáját nyerő együttes az  Echodnia.eu portál szerint 4.5 millió zlotys (330 millió forintos) támogatást kért a várostól, még a klub részvényeinek egy részét is felajánlotta cserébe.

A pénzt nem csupán a játékosok adósságrendezésére használnák fel, szükség lenne rá a bajnoki licenc megszerzéséhez is. Lengyel források szerint a klub több havi fizetéssel tartozik a játékosoknak, de akad olyan pletyka is, amely szerint a vezetés 25 százalékos bércsökkentést irányzott elő a következő szezonra. A szlovén irányító, Dean Bombac már elhagyta a klubot, és visszaigazol Szegedre, míg Luka Cindric állítólag a PSG-hez tart.

A kielcei regionális portál megszólaltatta Bertus Servaas klubelnököt, aki elismerte a pénzügyi nehézségeket, és egyértelművé tette: amennyiben a városa nem segít, a klub csődöt jelent.

„Szeretném tudni, hogy szüksége van-e a városnak egy olyan szinten játszó kézilabdacsapatra, mint a mostani. Amennyiben nem, csődöt jelentünk, visszalépünk a Bajnokok Ligájától és az élvonaltól, majd elindulunk a másodosztályban. Ha szükség van ránk, akkor szeretnék beszélgetni a vezetőkkel arról, hogy az elmúlt évek eredményei mit jelentettek a városnak. Egyeztetnünk kell a következő évek támogatásairól is, mert a jelenlegi probléma valószínűleg vissza fog térni. Az az összeg, amit most kapunk, véleményem szerint nem elégséges. A tanácsnokoknak küldött levelemben azt írtam, 16 éves elnökségem alatt a város a klub költségvetésének mindössze a 11 százalékát állta. Ez nem sok” – mondta Servaas.

Bertus Servaas klubelnök felelősnek érzi magát (Fotó: Echodnia.eu)

 

A klubelnök tagadta a horvát Tportal.hr értesüléseit, és azt mondta, nem kapott ajánlatot a PSG-től Cindricért. Úgy vélte, jelen helyzetükben nem is tudnák eladni a játékosokat, hiszen csődhelyzetben mindannyian szabadon igazolhatóvá válnának.

„Két éve nagy nyomás alatt vagyunk, ahol csak lehetséges, ott pénzt keresünk. Ha most kikeverednénk az adósságból, akkor a 2018–2019-es szezon költségvetése, úgy érzem, garantálva lenne, bár pontosan csak decemberben tudnám, hogy valóban elegendő pénz áll-e a rendelkezésünkre, vagy el kell adnom néhány játékost. Úgy érzem, hogy felelős vagyok a kialakult helyzet miatt, de nem érzem magam bűnösnek. Mindent szívből, a Kielcéért és a szurkolókért cselekszem” – nyilatkozta.

A kielcei városi tanács elnökét, Dariusz Kozakot nem lepte meg a klub levele, de az összegen meglepődött. Emlékeztetett arra, hogy a város 2.5 millió zlotyt már átutalt, de az, hogy összesen hétmilliót vár tőlük a kézilabdacsapat, az már sokkoló.

Az Echodnia.eu szerint hasonló helyzet alakult ki 2016-ban és 2017-ben, a városi tanács mindkét esetben 2-2 millió zloty támogatást szavazott meg.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.18 16:01:28

Kézilabda nemzetisport.hu

Öt gól is volt már a Szeged hátránya, végül egy pontot szereztek Bánhidiék a dánok ellen.

2018.11.17 18:09:04

Kézilabda nemzetisport.hu

Parádés kapusteljesítmény, hatalmas tempó: a címvédő kiütötte és kiejtette a Koprivnicát.

2018.11.17 15:22:15

Kézilabda nemzetisport.hu

A háromgólos idegenbeli vereség után itthon kilenccel nyert a bakonyi együttes.

2018.11.17 14:59:44

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS (Kristiansand)

Nyolc góllal nyertek a norvégok, Lunde lehúzta a rolót.

2018.11.15 13:03:47

Kézilabda nemzetisport.hu

A magyar válogatott a csoportban Hollandiával, Horvátországgal és Spanyolországgal találkozik.

HIRDETÉS
HIRDETÉS